• Behandlingar
 • Aktuellt
 • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Bekymmersrynka

Botox är en av världens mest använda och välbeprövade metoder för att bli av med rynkor och fina linjer. Vanliga indikationer är bekymmersrynkor, skrattrynkor och rynkor i pannan. Kontakta oss på Inskinity, så tar vi fram en individuell behandlingsplan för dig och din hud.

Vad är

Botox, eller botulinumtoxin typ A, är ett muskelavslappnande ämne som hjälper dig att slappna av i överaktiva muskler i ansiktet för att bli av med rynkor och fina linjer. Botox produceras av bakterien Clostridum botulinum och förekommer naturligt i jord och smuts i naturen. Botox används över hela världen som ett sätt att ge ansiktet en fräsch karaktär och ett yngre intryck. Efter din behandling med Botox kommer din hud att slätas ut, dina rynkor försvinna och du kommer att se både yngre och mer utvilad ut. 

Vad kan behandlas med Botox?  Antalet indikationer som går att behandlas med Botox ökar ständigt och används såväl i medicinskt som estetiskt syfte. Vanliga tillstånd som behandlas med Botox är exempelvis migrän, muskelspasmer, tandgnissling och urinläckage. Det är även mycket effektivt mot vissa typer av rynkor vilket har gjort det till ett av världens vanligaste preparat inom estetiska behandlingar. Det är idag inte ovanligt att människor väljer att använda preparatet i förebyggande syfte. 

Så här går behandlingen till

En behandling med botulinumtoxin innebär att vi injicerar små doser toxin med en mycket tunn, fin nål. Vi börjar med låga doser för att sedan öka dosen vid behov. Ämnet som passerar in genom din hud kommer verka lokalt vid de muskler vi vill bearbeta. Muskeln kommer slappna av och förhindras att dra ihop sig. Känseln i området kommer inte påverkas av behandlingen. 

Behandlingen går snabbt, vi brukar räkna med 15-30 minuter. Det kan upplevas något svidande, men vi lägger vanligtvis ingen bedövning. Vet du med dig att du är extra känslig kan vi diskutera det på konsultationen och vi kan rekommendera smärtstillande du kan köpa på apoteket.

Behöver du hjälp med vilken typ av behandling som passar dig – boka en konsultation

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla kan vara svårt att avgöra på egen hand. Hos oss kan du boka konsultation till hudläkare utan remiss eller få en kostnadsfri konsultation av våra hudterapeuter eller specialistsjuksköterskor.

I samband med din konsultation tittar vi närmare på dina specifika behov och du får råd av din behandlare.

Boka konsultation

Behandlingar:

Vilka problem kan behandlas med Botox?

En behandling med botulinumtoxin kan hjälpa dig att se både yngre och gladare ut. Oavsett hudfärg, hudtyp, kön, ålder och årstid. Så snart muskeln börjar slappna av och huden slätas ut, så kommer du att se mer utvilad och vital ut igen. Vi kan också använda botulinumtoxin för att korrigera asymmetrier i ansiktet, vid till exempel halvsidesförlamning efter en borreliainfektion.

Exempel på estetiska behandlingsområden med botulinumtoxin:

 • Rynkor i pannan
 • Argrynkor (Glabella)
 • Bekymmersrynkor
 • Skratt- och kisrynkor
 • Rynkor runt munnen
 • Rynkor och strama muskler vid käkar och hals
 • Förstorade käkmuskler
 • Näsrynkor
 • Grop i haka
 • Neddragna mungipor
 • Asymmetri i ansiktet

Om du vill göra något åt åldersrynkorna finns andra effektiva vägar att gå. Några exempel är olika former av ljusbehandlingar, peelingar och behandling med mikronålar. Vilken eller vilka som passar dig bäst beror på hur dina problem ser ut och vilka resultat du vill uppnå. Ibland är det en kombination av behandlingar som ger bäst resultat.

Mer om behandlingen

En behandling med botulinumtoxin innebär att vi med en mycket tunn nål injicerar små, små doser toxin i de muskler som vi ska påverka. Vi börjar ofta med låg dos för att senare öka vid behov. Ämnet verkar endast lokalt i det lilla område där vi sprutar in det, vilket gör att vi kan rikta behandlingen exakt där den ska verka.

Medlet begränsar de signaler som skickas från nerverna till musklerna. När kommunikationen mellan muskel och nerv minskar eller upphör, då minskar eller försvinner också muskelns möjlighet att dra ihop sig. Det är bara själva signalerna som störs ut, känseln i området påverkas inte.

Efter första injektionen brukar det ta några dagar för medlet att börja verka och effekten ökar sedan successivt i ytterligare ett par veckor innan det når full effekt. En behandling med botulinumtoxin typ A är inte permanent utan behöver upprepas mellan ungefär var tredje till sjätte månad, lite beroende av vad som behandlats. Det är vanligt att behandlingseffekten håller i sig längre för varje behandling, tack vare att behandlingen lär musklerna att själva slappna av.

Det går relativt fort att göra en behandling med botulinumtoxin, du kan räkna med att det tar mellan en kvart och en halvtimme. Normalt upplever man ingen smärta under behandlingen, men kanske en lätt svidande känsla, och vanligtvis lägger vi ingen bedövning. Du behöver ingen sjukskrivning, utan kan leva som vanligt. Den vanligaste biverkningen är att det uppstår ett litet blåmärke eller liten svullnad vid själva platsen för injektionen. Det händer också att personer kan känna av lite huvudvärk efter en behandling, men den som arbetar brukar oftast kunna gå tillbaka till jobbet direkt efter behandlingen.

Efter en behandling ska du undvika att massera det behandlade området, eftersom det kan leda till att toxinet sprider sig till närliggande muskler som inte är tänka att påverkas av behandlingen. Men använd gärna musklerna, det stimulerar bara effekten av behandlingen. De första dagarna efter behandling är det dock bra om du kan undvika intensiv träning och bastubad.

Kan alla behandlas med Botox?

Nej, alla kan inte behandlas med den här metoden. Vi behandlar till exempel inte gravida eller ammande. Vi vill inte heller behandla dig om du lider av vissa muskelsjukdomar eller om du äter blodförtunnande medicin, medel som påverkar muskler och/eller nervsignaler eller vissa typer av antibiotika. Du ska inte heller ha någon infektion vid det planerade injektionsstället, då väntar vi tills infektionen har lagt sig och genomför behandlingen vid ett senare tillfälle.

Vad är Botox?

De flesta som talar om botoxbehandlingar menar behandlingar med det muskelavslappnande ämnet botulinumtoxin typ A, ett toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum och förekommer naturligt i jord och smuts i naturen.

Begrepp som ”botoxa” kommer från varumärket Botox, ett preparat som innehåller botulinumtoxin typ A, men det finns många kända varumärken inom området. Medan just Botox ofta används vid medicinska behandlingar, används till exempel Vistabel oftare vid estetiska behandlingar. Oavsett vilket varumärket är så bygger de på samma verksamma ämne.

En behandling med botulinumtoxin typ A är enkel och riskerna små. Ämnet, som har använts i medicinskt syfte för att behandla överaktiva muskler sedan 1950-talet, är godkänt av Socialstyrelsen och används idag vid fler än hundra olika sorters medicinska behandlingar –från behandlingar av muskelspasmer, migrän och svettningar till skelning, tandgnissling och urinläckage. Att botulinumtoxinet också är mycket effektivt mot vissa typer av rynkor har gjort det till en av världens vanligaste estetiska behandlingar. Det är idag inte ovanligt att människor väljer att preventivt genomgå en behandling med botulinumtoxin för att förhindra att en rynka som är på väg får chans att uppstå.

Besväras du av att rynkan mellan ögonbrynen gör att du ser bekymrad och arg ut? Välkommen på Botoxbehandling hos oss.