• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Dubbelhaka

Upplever du att din dubbelhaka skapar ett tungt och åldrande intryck på ditt ansikte? Då kan du boka en Belkyrabehandling hos oss. Behandlingen är mild och reducerar fettceller mycket effektivt. Fettreduceringen är permanent – och de flesta genomgår den helt utan smärtlindring. 

Dubbelhaka behöver inte bero på övervikt, den kan också bero på ålder och ärftlighet. Tillståndet är naturligt men bidrar till social ångest hos många. En Belkyrabehandling skapar en strukturerad hakprofil med hjälp av en injektion. Det påminner lite om fettsugning, men du behöver inte oroa dig för narkos eller lång konvalescens.

Fördelar med permanent behandling av dubbelhaka:

  • Kräver ingen kirurgi
  • Kort återhämtning
  • Går snabbt att genomföra
  • Har låg smärtnivå
  • Går att anpassa

Vi kombinerar alltid vår medicinska expertis med dina estetiska önskemål. En Belkyrabehandling går att anpassa efter individen, och det gör vi alltid på Inskinity. Boka konsultation för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig. 

Behöver du hjälp med vilken typ av behandling som passar dig – boka en konsultation

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla kan vara svårt att avgöra på egen hand. Hos oss kan du boka konsultation till hudläkare utan remiss eller få en kostnadsfri konsultation av våra hudterapeuter eller specialistsjuksköterskor.

I samband med din konsultation tittar vi närmare på dina specifika behov och du får råd av din behandlare.

Boka konsultation

Behandling för dubbelhaka:

Vad är Belkyra?

Belkyra är en injektionsbehandling för att ta bort oönskat fett under hakan – och på så sätt få fram den mer markerade hakprofil som gömmer sig där under. Resultatet av behandlingen kan jämställas med en fettsugning, men du slipper oroa dig för eventuell narkos och den längre konvalescens som kirurgiska ingrepp leder till.
Det är ett smart läkemedel som bygger på kroppens egen förmåga att bryta ner fetter med hjälp av gallsyror. Preparatet består av en variant av kroppens egen gallsyra deoxicholsyra, som hjälper oss att bryta ned och absorbera fettet i maten vi äter.

Vad händer vid injicering?

När Belkyra injiceras i området under hakan bryter deoxicholsyran i stället ner fettcellerna där, genom att punktera dem så att de inte längre kan lagra fett. De förstörda fettcellerna försvinner sedan på naturlig väg, då de absorberas av kroppens egna vita blodkroppar.

Hur går behandlingen till?

En behandling med Belkyra innebär att vi med en mycket tunn nål systematiskt injicerar små doser deoxicholsyra i det överflödiga fettet under hakan. Ämnet verkar endast lokalt i det lilla område där vi sprutar in det, vilket gör att vi kan rikta behandlingen exakt där den ska verka.
Innan vi påbörjar själva behandlingen märker vi ut behandlingsområdet och säkerställer en jämn dosering, det gör vi med hjälp av en särskild injiceringsmall. Sedan är det dags att spruta in Belkyra.
Det går relativt fort att göra en behandling med Belkyra, du kan räkna med mellan en kvart och en halvtimme. Ett behandlingstillfälle brukar innebära mellan 15 och 25 små stick. Behandlingen känns men normalt upplever man ingen större smärta, snarare en känsla av stickningar och spänningar i huden. Vid behov kan vi lägga en lokal bedövning, men vid den här typen av behandling brukar det vara mer effektivt att i stället kyla ner behandlingsområdet. Om du vet att du är smärtkänslig kan du ta en receptfri smärtstillande tablett inför behandlingen.
Direkt efter avslutad behandling brukar man kunna känna visst obehag i ungefär en kvart och många kan därför tycka att det känns skönt att kyla området en stund även efter behandlingen. Det är helt normalt och beror på att läkemedlet verkar som det ska.
En Belkyrabehandling är individuellt anpassad. Hur kraftfull behandlingen är och hur många behandlingar du behöver beror på dina förutsättningar och önskemål om resultat. Ett vanligt behandlingsförlopp omfattar dock mellan två och fyra behandlingstillfällen, med ungefär sex veckors mellanrum. Vi gör aldrig mer än sex behandlingar.
Det tar några dagar för medlet att börja verka ordentligt och effekten ökar sedan successivt i ytterligare några veckor innan det når full effekt. Slutligt resultat av behandlingen ser du efter ungefär sex veckor.
Resultatet av en Belkyrabehandling är permanent, till skillnad från de flesta andra injektionsbehandlingar. De fettceller du blivit av med kommer inte tillbaka.

Efter behandling

Du behöver ingen sjukskrivning, utan kan leva som vanligt. Den som arbetar brukar oftast kunna gå tillbaka till jobbet direkt efter behandlingen.

Efter en behandling med Belkyra blir huden ofta lätt svullen och röd i några dagar. Andra vanliga biverkningar de första dagarna efter behandling är blåmärken, ömhet, klåda och att man tillfälligt tappar viss känsel i behandlingsområdet. Huden kan också kännas lite ”hård” under en period. Det är inget konstigt, utan tecken på att den läkprocess som kroppen har startat också fungerar som den ska. Reaktionerna, som brukar försvinna ganska snart, är oftast störst efter det första behandlingstillfället och brukar minska vid fortsatta behandlingar. Vissa obehag kan du vid behov minska genom att kyla området en stund med hjälp av en is- eller kylpåse.

Fungerar det för alla?

Nej, alla kan inte behandlas med den här metoden. Vi behandlar till exempel inte gravida eller ammande. Vi vill inte heller behandla dig om du lider av sköldkörtelproblem, struma eller är allergisk mot något av de ämnen som ingår i Belkyra. Du ska inte heller ha någon infektion vid det planerade injektionsstället, då väntar vi tills infektionen har lagt sig och genomför behandlingen vid ett senare tillfälle.

Vi kombinerar alltid vår medicinska expertis med dina estetiska önskemål. En Belkyrabehandling går att anpassa efter individen, och det gör vi alltid på Inskinity.