• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Rosacea

Blossande kinder, ytliga blodkärl, knottror och acneliknande utslag. Lider du av din rosacea? Vi erbjuder en effektiv behandling mot en av Skandinaviens vanligaste hudåkomma med hjälp av IPL. Behandlingen är effektiv och håller din hud vital. Och du, som bonus triggas kroppens eget föryngringsprotein igång av IPL-behandlingen.

Rosacea kan vara mycket besvärande. Vi träffar regelbundet människor i alla åldrar och kön som lider av detta inflammatoriska tillstånd. Även om det är ofarligt, är det många som kommer till oss för att minska risken för att den ska förvärras. Vi är ett team legitimerade hudläkare och hudterapeuter som tittar på din hud, dina förutsättningar och anpassar vår behandlingsplan efter dig.

Hur behandlas Rosacea?

Vi behandlar rosacea med IPL, som står för Intensivt Pulserande Ljus. Denna behandling skapar kontrollerade reaktioner i din hud som gör att kroppen reagerar med att producera nya, fräscha hudceller. Resultatet blir att rosacean bleknar, och fram träder ung och vital hud. Räkna med att det krävs några omgångar för att uppnå det önskade resultatet.

Behöver du hjälp med vilken typ av behandling som passar dig – boka en konsultation

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla kan vara svårt att avgöra på egen hand. Hos oss kan du boka konsultation till hudläkare utan remiss eller få en kostnadsfri konsultation av våra hudterapeuter eller specialistsjuksköterskor.

I samband med din konsultation tittar vi närmare på dina specifika behov och du får råd av din behandlare.

Boka konsultation

Behandlingar:

Hur kan IPL hjälpa mig?

Rosacea kan vara mycket besvärande. Idag finns dock bra hjälp att få. Genom att minska mängden blodkärl kan man minska möjligheten för symtomen att uppstå. En effektiv behandling mot rosacea är därför behandling med IPL, då vi använder ljus för att för att ta bort eller reducera ytliga kärl i ansiktet.
En bonus vid ljusbehandling är att den också stimulerar huden på djupet och ökar kroppens nyproduktion av kollagen, de proteiner som hjälper till att hålla bland annat huden vital, spänstig och mjuk.

Vad är IPL?

Förkortningen IPL står för intensivt pulserande ljus, en vidareutvecklad laserteknik där ljus med olika våglängder möjliggjort nya medicinska och kosmetiska behandlingar av hud. Till skillnad från den smalspektriga lasern är IPL ett så kallat bredspektrigt ljus med flera våglängder, vilket ger helt andra möjligheter att bearbeta hudens ytskikt.

Med hjälp av ljuset värmer vi på ett kontrollerat sätt upp hudens vävnader och kan på så sätt påverka såväl hudens struktur och färg som hårväxt. Vilken sorts ljus och vilka våglängder, filtreringar och hastigheter man väljer att använda beror på typ av hud, vad man vill behandla och vilka resultat man vill uppnå. Oavsett sort och våglängd är ljuset mycket koncentrerat och behandlingarna sker under kort tid.

Före behandling

För att en ljusbehandling mot rosacea ska fungera behöver vi kunna styra ljuset till ett ämne i kroppen som kan absorbera ljuset och omvandla det till värme, ett exempel på ett sådant ämne är hemoglobin. Hemoglobin är ett protein i våra röda blodkroppar och innehåller det pigment som färgar blodet rött. Ljuset absorberas dock inte bara av hemoglobinet i blodkärlen utan tas även tas upp av hudens pigment, därför är det viktigt att undvika solbränna (sol, solarium eller brun-utan-sol-krämer) inför behandlingen. Minst 30dagar före behandling bör du därför undvika alla former av exponering och eventuell medicinering som kan påverka hudens pigmentering och solkänslighet.

Det brukar inte behövas någon bedövning vid den här typen av behandling. Men om du vet att du är särskilt smärtkänslig kan du någon timme innan behandling ta en eller två värktabletter med paracetamol, som Alvedon eller Panodil (ät ingenting som innehåller acetylsalicylsyra), eller smörja med lokal bedövningskräm som du hittar på apotek.

Behandlingen

Under själva behandlingen riktar vi korta och koncentrerade ljuspulser mot huden genom ett prisma av glas, som vi för över hudytan. Innan vi påbörjar själva ljusbehandlingen applicerar vi en lätt gel på huden, för att säkerställa bra optisk kontakt mellan hud och prisma. Eftersom även ögat innehåller pigment, precis som huden, får du också skyddsglasögon att ha på dig under behandlingen. Vi vill inte att ljuset ska riskera att påverka ögonen.

Ljusets våglängder är exakt filtrerade för att söka sig till hemoglobinet i blodkärlen som ska tas bort. I hemoglobinet omvandlas ljuset till värme som förstör proteinet i kärlväggen och får kärlet att dra ihop sig och sedan försvinna.

Att ljusbehandla rosacea går relativt fort, du kan räkna med att en behandling tar cirka 20 minuter. Hur många behandlingar du behöver för att nå önskat resultat beror på mängden blodkärl, hur de är placerade och hur stor skillnad du vill se. Ett vanligt behandlingsförlopp omfattar mellan en och tre behandlingar, med cirka en månads mellanrum. Kärlen försvinner gradvis efter behandlingen.

De flesta beskriver behandlingen som smärtfri, att ljusstötarna känns ungefär som små snärtar av en gummisnodd följt av en känsla av värme. Ungefär som efter en solig sommardag på stranden.

Efter behandling

Efter ljusbehandlingen kan du bli lite svullen och/eller uppleva viss rodnad i huden. Generellt krävs ingen eftervård, men några tycker att det kan kännas skönt att lägga en sval kompress i ansiktet direkt efter behandlingen.

Eftersom ljuset tas upp av pigment i både hud och hår bör du undvika att exponeras av sol (och annat som kan påverka pigmenten) i minst 30 dagar även efter behandlingen. Använd solskyddsfaktor (minst SPF 30) om du inte kan undvika solexponering.

Vill du träffa en hudläkare för att få behandlingsråd för din Rosacea?