• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Solskador

Lider du av missprydande solskador till följd av lite för mycket sol? Det är inte ovanligt att få pigmentfläckar och områden med missfärgad hudton på grund av solens UV-ljus. Vi erbjuder en rad olika behandlingar som kan jämna ut din hudton och ge din hy en vacker, jämn lyster igen.

Vart uppstår solskador?

Solskador kan uppkomma i ansiktet, på armarna eller benen. Skadorna yttrar sig ofta i missfärgade områden eller pigmentfläckar. Många av våra behandlingar går att kombinera för att få en djupverkande effekt på din hud, och du kan också passa på att trigga igång din kropps egen kollagenproduktion. På det sättet stärker du huden inifrån, och gör den mer motståndskraftig. 

Hur behandlas solskador?

Det finns en rad olika behandlingar mot solskador. Vanligt förekommande är IPL, Laserbehandling eller Kemisk Peeling. 

Vilken behandling passar dig? Det diskuterar vi under vårt första möte. Hos oss jobbar erfarna hudläkare och hudterapeuter. Våra behandlingar vilar på medicinsk grund, och vi ser alltid till att möta dina estetiska önskemål på ett tryggt sätt.

Behöver du hjälp med vilken typ av behandling som passar dig – boka en konsultation

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla kan vara svårt att avgöra på egen hand. Hos oss kan du boka konsultation till hudläkare utan remiss eller få en kostnadsfri konsultation av våra hudterapeuter eller specialistsjuksköterskor.

I samband med din konsultation tittar vi närmare på dina specifika behov och du får råd av din behandlare.

Boka konsultation

Rekommenderade behandlingar mot solskador:

Hur kan vi behandla dina solskador?

Solen ligger bakom en mycket stor del av hudens åldrande. En vanlig effekt av solens strålar är att människor får mörkare pigmentfläckar, man brukar tala om solskador eller ålderfläckar.
Vi har flera behandlingar att erbjuda dig som vill återta en jämnare och fräsch hudton. Vid behandling med laser eller IPL använder vi till exempel ljus för att stimulera huden på djupet, så att den bildar nya hudceller och kan stöta bort de gamla skadade cellerna. Med de skadade cellerna försvinner också fläckarna.
En bonus vid ljusbehandling är att den också stimulerar kroppens egen nyproduktion av kollagen, de proteiner som hjälper till att hålla bland annat huden vital, spänstig och mjuk.

IPL och laserbandling

När vi talar om laser och IPL talar vi om ljus, men det finns skillnader mellan dem. Laser består till exempel av ett ljus med bara en våglängd, medan IPL (som är en vidareutveckling av lasern) är ett så kallat bredspektrigt ljus som består av ljus med flera våglängder. Samtidigt som laserns effekt och precision ger en specifik förmåga att arbeta på djupet, ger IPL helt andra möjligheter att bearbeta hudens ytskikt. Förkortningen IPL står för intensivt pulserande ljus, en teknik som gjort det möjligt att skapa högintensivt ljus med olika våglängder för medicinska och kosmetiska behandlingar av hud.

Med hjälp av ljuset (från laser och/eller IPL) värmer vi på ett kontrollerat sätt upp hudens vävnader och kan på så sätt påverka såväl hudens struktur och färg som hårväxt. Vilken sorts ljus och vilka våglängder, filtreringar och hastigheter man väljer att använda beror på typ av hud, vad man vill behandla och vilka resultat man vill uppnå. Oavsett sort och våglängd är ljuset mycket koncentrerat och behandlingarna sker under kort tid.

Vill du veta mer om hur du bör skydda din hud från solen eller hur du behandlar dina solskador?