• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Venös sjö

Hudförändringar kan se ut på många sätt och det finns olika orsaker till att de uppstår. Om du har drabbats av något som ser ut som ett blåmärke eller en blodblåsa på till exempel läppen, har du förmodligen drabbats av en venös sjö.

Vad är Venös sjö?

Venös sjö kallas på engelska för venous lakes. Hudförändringen brukar sätta sig på synliga ställen, som i ansiktet, kring läpparna eller på halsen. De kan för många vara kosmetiskt störande, en del tycker de ser lite obehagliga ut. Kommer man åt dem kan de börja blöda, även om de annars inte känns på något speciellt sätt eller orsakar någon smärta.

Hur kan vi behandla Venös sjö?

Två exempel på effektiva behandlingar för att ta bort venösa sjöar är ljusbehandlingar med Nd:Yag eller IPL. Vi kan också skära bort venösa sjöar på kirurgisk väg, men eftersom det innebär relativt stor risk för ärrbildning så rekommenderar vi hellre ljusbehandlingar. Vilken metod som är bäst för dig beror på vilken hudtyp du har, hur stor din venösa sjö är och hur den är placerad.

Behöver du hjälp med vilken typ av behandling som passar dig – boka en konsultation

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla kan vara svårt att avgöra på egen hand. Hos oss kan du boka konsultation till hudläkare utan remiss eller få en kostnadsfri konsultation av våra hudterapeuter eller specialistsjuksköterskor.

I samband med din konsultation tittar vi närmare på dina specifika behov och du får råd av din behandlare.

Boka konsultation

Behandlingar:

Vad bör jag tänka på före behandling?

Innan man påbörjar någon form av behandling är det avgörande att veta exakt vilken typ av hudförändringar det handlar om. På Inskinity träffar du därför alltid först en läkare som bedömer din hudförändring, för att säkerställa att det inte rör sig om någon typ av hudcancer. Vid minsta tveksamhet skickar vi alltid prover till analys. Ta aldrig bort hudförändringar själv.

Vad innebär en laserbehandling?

När vi laserbehandlar venösa sjöar använder vi en särskild laser, Neodynium Yag (som även brukar förkortas Nd-Yag eller Nd:Yag). Nd:Yag är en så kallad smalspektrig laserteknik, vilket innebär att den använder ljus med en enda våglängd (1 064 nm). Tekniken ger en specifik förmåga att arbeta på djupet. Nd:Yag har också fördelen att vi kan behandla mörk hud. I grunden går en laserbehandling ut på att omvandla ljusenergi till värmeenergi, värmen använder vi sedan till att förstöra proteinet i blodkärlens väggar så att de drar ihop sig och sedan på naturlig väg kan ”städas” bort av kroppen.

Vad är en iPL behandling?

Ytterligare en sorts ljusbehandling är IPL , eller intensivt pulserande ljus som förkortningen står för. Till skillnad från den smalspektriga lasern är IPL ett så kallat bredspektrigt ljus (består av ljus med flera våglängder). Tekniken, som är en vidareutveckling av lasern, har gjort det möjligt att skapa högintensivt ljus med olika våglängder för både medicinska och kosmetiska behandlingar av hud. Medan laserns effekt och precision ger en specifik förmåga att arbeta på djupet, ger IPL helt andra möjligheter att bearbeta hudens ytskikt.

Boka tid hos hudläkare för en bedömning av din hud. Hos oss kan du boka behandling utan remiss till hudläkare.