Botox

  • Utförs i: Stockholm & Göteborg
  • Pris: Från 2900kr
  • Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Mer info
Boka konsultation

Botox

Botox är en av världens mest använda och välbeprövade metoder för att bli av med rynkor och fina linjer. Vanliga indikationer är bekymmersrynkor, skrattrynkor och rynkor i pannan. Kontakta oss på Inskinity, så tar vi fram en individuell behandlingsplan för dig och din hud.

Vad gör Botox?

Botox, eller botulinumtoxin typ A, är ett muskelavslappnande ämne som hjälper dig att slappna av i överaktiva muskler i ansiktet för att bli av med rynkor och fina linjer. Botox produceras av bakterien Clostridum botulinum och förekommer naturligt i jord och smuts i naturen. Botox används över hela världen som ett sätt att ge ansiktet en fräsch karaktär och ett yngre intryck. Efter din behandling med Botox kommer din hud att slätas ut, dina rynkor försvinna och du kommer att se både yngre och mer utvilad ut.

Vad kan behandlas med Botox?

Antalet indiktationer som går att behandlas med Botox ökar ständigt och används såväl i medicinskt som estetiskt syfte. Vanliga tillstånd som behandlas med Botox är exempelvis migrän, muskelspasmer, tandgnissling och urinläckage. Det är även mycket effektivt mot vissa typer av rynkor vilket har gjort det till ett av världens vanligaste preparat inom estetiska behandlingar. Det är idag inte ovanligt att människor väljer att använda preparatet i förebyggande syfte.

Så går behandlingen till

En behandling med botulinumtoxin innebär att vi injicerar små doser toxin med en mycket tunn, fin nål. Vi börjar med låga doser för att sedan öka dosen vid behov. Ämnet som passerar in genom din hud kommer verka lokalt vid de muskler vi vill bearbeta. Muskeln kommer slappna av och förhindras att dra ihop sig. Känseln i området kommer inte påverkas av behandlingen.

Behandlingen går snabbt, vi brukar räkna med 15-30 minuter. Det kan upplevas något svidande, men vi lägger vanligtvis ingen bedövning. Vet du med dig att du är extra känslig kan vi diskutera det på konsultationen och vi kan rekommendera smärtstillande du kan köpa på apoteket.

Inte säker på vad som passar dig? Boka konsultation hos oss redan idag.

Boka konsultation