• Behandlingar
 • Aktuellt
 • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Botox

Botox är en av världens mest använda och välbeprövade metoder för att bli av med rynkor och fina linjer. Vanliga indikationer är bekymmersrynkor, skrattrynkor och rynkor i pannan. Kontakta oss på Inskinity, så tar vi fram en individuell behandlingsplan för dig och din hud.

Vad Botox?

Botox, eller botulinumtoxin typ A, är ett muskelavslappnande ämne som hjälper dig att slappna av i överaktiva muskler i ansiktet för att bli av med rynkor och fina linjer. Botox produceras av bakterien Clostridum botulinum och förekommer naturligt i jord och smuts i naturen. Botox används över hela världen som ett sätt att ge ansiktet en fräsch karaktär och ett yngre intryck. Efter din behandling med Botox kommer din hud att slätas ut, dina rynkor försvinna och du kommer att se både yngre och mer utvilad ut. 

Vad kan behandlas med Botox?  Antalet indiktationer som går att behandlas med Botox ökar ständigt och används såväl i medicinskt som estetiskt syfte. Vanliga tillstånd som behandlas med Botox är exempelvis migrän, muskelspasmer, tandgnissling och urinläckage. Det är även mycket effektivt mot vissa typer av rynkor vilket har gjort det till ett av världens vanligaste preparat inom estetiska behandlingar. Det är idag inte ovanligt att människor väljer att använda preparatet i förebyggande syfte. 

Så här går behandlingen till

En behandling med botulinumtoxin innebär att vi injicerar små doser toxin med en mycket tunn, fin nål. Vi börjar med låga doser för att sedan öka dosen vid behov. Ämnet som passerar in genom din hud kommer verka lokalt vid de muskler vi vill bearbeta. Muskeln kommer slappna av och förhindras att dra ihop sig. Känseln i området kommer inte påverkas av behandlingen. 

Behandlingen går snabbt, vi brukar räkna med 15-30 minuter. Det kan upplevas något svidande, men vi lägger vanligtvis ingen bedövning. Vet du med dig att du är extra känslig kan vi diskutera det på konsultationen och vi kan rekommendera smärtstillande du kan köpa på apoteket.

Injektionsbehandling Rynkor och fina linjer Hudföryngring Bekymmersrynka

Botox

Utförs i: Stockholm & Göteborg

Pris: Från 2900

Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Läs mer...

Vanliga frågor om Botox

Så fungerar Botox

När man pratar om en botoxbehandling så menar man oftast en injektion av ett muskelavslappnande ämne som heter botulinumtoxin typ A. “Botox” är egentligen ett varumärkesnamn på ett preparat som just bygger på detta toxin. Botox används oftast vid medicinska behandlingar, medan estetiska muskelavslappnande behandlingar brukar bestå av Vistabel. Både Botox och Vistabel bygger på samma aktiva ingrediens. 

Riskerna är små och behandlingen är enkel. Det är ett välbeprövat ämne som har använts sedan mitten av 1900-talet, och är godkänt av Socialstyrelsen som läkemedel. Vid estetiska behandlingar kan man injicera botulinumtoxin för att motverka rynkbildningar kring områden där man har mycket mimik. Det brukar ofta vara “argrynkor” eller bekymmersynkor, rynkor i pannan och runt munnen. 

Många upplever att behandlingen gör att man ser mer avslappnad och slät ut.

Vad kan behandlas med Botox?

Botox kan användas såväl för medicinska tillstånd som för att behandla rynkor och fina linjer i ansiktet. Vanliga rynkor som vi behandlar med Botox är:

 • Rynkor i pannan
 • Bekymmersrynkan (även kallad argrynkan eller glabella)
 • Skrattrynkor
 • Rynkor runt munnen och kring näsan
 • Halsrynkor
 • Förstorade käkmuskler (vanligt vid tandgnissling)
 • Gropar i hakan

Oavsett vart du injicerar Botox kommer din hud att slätas ut, dina rynkor försvinna och du kommer att se både yngre och mer utvilad ut. Du kan välja mellan att behandla ett område eller flera. Boka gärna tid för kostnadsfri konsultation med vår sjuksköterska som är specialiserad på just detta område. 

Inför en Botoxbehandling

När du bokar tid för en Botoxbehandling kommer vi låta dig träffa en av våra hudläkare eller vår estetiska sjuksköterska. Vi ser alltid till att våra behandlingar håller en hög standard, och därför är det viktigt att vi först sätter oss ner och planerar en skräddarsydd behandling som motsvarar dina förväntningar. Alla har olika förutsättningar att svara på behandlingen, och detta är något som vi tar hänsyn till under vårt första möte. Genom att göra en hudanalys av din hy och lyssna till dina önskemål, kan vi ta fram en plan som är anpassad efter just dig.

Vi säkerställer alltid på medicinsk väg ifall din hud kommer svara bra på en botoxbehandling.

Under behandlingen

En behandling med botulinumtoxin innebär att vi injicerar små doser toxin med en mycket tunn, fin nål. Vi börjar med låga doser för att sedan öka dosen vid behov. Ämnet som passerar in genom din hud kommer verka lokalt vid de muskler vi vill bearbeta. Muskeln kommer slappna av och förhindras att dra ihop sig. Känseln i området kommer inte påverkas av behandlingen. 

Behandlingen går snabbt, vi brukar räkna med 15-30 minuter. Det kan upplevas något svidande, men vi lägger vanligtvis ingen bedövning. Vet du med dig att du är extra känslig kan vi diskutera det på konsultationen och vi kan rekommendera smärtstillande du kan köpa på apoteket.

Efter en botoxbehandling

Det krävs ingen återhämtning efter en estetisk botoxbehandling. Tvärtom kan du gå tillbaka till din vardag och du behöver inte sjukskriva dig. Du kan uppleva viss svullnad i området som du har behandlat och en del känner av en huvudvärk. Behandlingen är inte permanent, men det är vanligt att effekten sitter i längre ju oftare man behandlar området. 

 • Fick du ett blåmärke? Det är helt normalt att det dyker upp ett litet blåmärke eller svullnad på området vi har behandlat. Det går bort relativt snabbt. 

Bra att tänka på de första dagarna efter behandlingen

 • Massera inte det behandlade området
 • Undvik intensiv träning
 • Basta inte

När kommer effekten av botox?

Det kan ta ett par dagar innan du märker av skillnaden från din behandling. Det beror på att det aktiva ämnet måste börja samverka med det muskelområde som vi har injicerat i.

När ska du inte behandlas?

Vi behandlar inte gravida eller ammande. Även du som lider av en muskelsjukdom av vissa typer, eller äter blodförtunnande medicin, bör undvika Botox. En del antibiotikakurer är det bra att ha ätit klart innan vi sätter igång en behandling, och vi väntar också ut eventuella infektioner som kan påverka området som ska injiceras. 

Har det dykt upp funderingar? Kontakta oss på Inskinity så svarar vi på alla de frågor du kan tänkas ha kring en botoxbehandling.