• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

IPL

IPL är en behandlingsmetod som används för att få yngre hud, behandla sina ytliga blodkärl eller för hårreducering.  Ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Kollagenproduktionen minskar generellt med åldern och speciellt solskadad hud har förlorat kollagen och blivit rynkig och mindre elastisk. Med IPL återställer du hudens ungdomliga elasticitet, du reducerar dessutom ytliga blodkärl och pigmentfläckar.  Boka en kostnadsfri konsultation med en hudterapeut om du vill veta mer om metoden. 

Vad är IPL?

Hår som växer på ställen du inte vill, blossande kinder med ytliga blodkärl, pigmentfläckar som stör din blick i spegeln. Med högintensiva ljusfrekvenser kan vi på medicinsk väg utföra en rad behandlingar av huden – utan en endaste nål. Med IPL kan vi påverka och bearbeta hudens ytskikt: här finns porer, hårsäckar, ytliga blodkärl och pigmentfläckar som går att försvaga, tunna ut eller ta bort. IPL står för “Intensivt pulserande ljus” och är en behandlingsmetod som inte kräver några nålar. Uppskattad av många, eftersom den ger långvariga resultat – synbart i princip omedelbart.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen innebär att vi riktar korta, koncentrerade ljuspulser mot din hud genom ett prisma av glas. En gel appliceras på huden för optimal kontakt mellan huden och prismat. Du kommer få bära skyddsglasögon eftersom ögat också innehåller pigment. Det är en rutinåtgärd vi gör eftersom vi inte vill riskera att ljuspulserna ska påverka ögonen. Genom att filtrera ljusets våglängder kommer ljuset att söka sig in till det område som ska behandlas. Hemogloblinet, melaninet och vattnet i huden kommer omvandla ljuspulserna till värme. Värmen förstör sedan bindningarna mellan de celler eller kärl som behandlingen avser bearbeta eller ta bort.

Med IPL och laser kommer vi åt:

Acne Rosacea Hårborttagning Hudföryngring

IPL

Utförs i: Stockholm & Göteborg

Pris: Från 1500 SEK

Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Läs mer...

Vanliga frågor

Vad bör jag tänka på inför behandling?

När du bokar en konsultation hos oss på Inskinity kommer du att få träffa en av våra specialiserade hudläkare eller hudterapeuter. Med en professionell analys av din hudtyp i kombination med dina personliga preferenser kommer vi att lägga fram en anpassad behandlingsplan som är tänkt att fungera för just det du vill behandla. Det kan hända att hudläkaren bedömer att det du vill behandla behöver kompletteras med en kemisk peeling, eller att din hudtyp kommer reagera bättre på en behandling med Dermapen. Hos oss får du alltid möta vår medicinska expertis som tar hänsyn till dina estetiska önskemål.

För att IPL-behandlingens ljuspulser ska ha en bra verkan på din hud ska du tänka på att:

  • Undvika solbränna från sol, solarium och brun utan sol-produkter
  • Undvika alla former av exponering och medicinering som kan påverka hudens solkänslighet
Gör det ont?

Nej, men behandlingen känns. Många beskriver det som en gummisnodd som snärtas mot huden, och perioden efteråt kan kännas som efter en solig dag på stranden. Normalt behövs alltså ingen bedövning vid en IPL-behandling. Är du särskilt smärtkänslig? Ta ett par värktabletter med paracetamol (Alvedon eller Panodil) någon timme innan din behandling, eller smörj in huden med lokal bedövningskräm som du hittar på ditt apotek. Ät ingenting som innehåller acetylsalicylsyra.

Vad är skillnaden mellan IPL och laser?

IPL och laserbehandling har gemensamt att de bearbetar huden med ljuspulser. Skillnaden ligger i att laser arbetar djupgående, medan IPL ger andra möjligheter till att förbättra hudens ytskikt. Lider du av acne, pigmentförändringar eller rosacea? Då kommer du förmodligen bli rekommenderad en IPL-behandling. IPL kan påverka hudens struktur och ger synbara förbättringar, även om det ofta kräver att behandlingen upprepas några gånger för optimalt resultat.

Så fungerar det

Principen för IPL är inte komplicerad. Din kropp har nämligen ämnen i huden som kan absorbera ljus och omvandla det till värme. Dessa ämnen är hemoglobin (det ämne som färgar blodet rött), melanin (pigment i huden) och vatten. När vi ljusbehandlar din hud med IPL ser vi till att rikta behandlingen och stimulera det område som du önskar. Ljusbehandlingen sätter fart på produktionen av nya hudceller och det är just stimulansen av kroppens kollagenproduktion som skapar den där vitaliteten och spänsten som många drömmer om.

Är IPL en trygg teknik?

Vi samarbetar enbart med etablerade företag som Scanex Medical Systems och Derma Promedical. De tekniska lösningar vi använder oss av är alltid kliniskt testade och väl beprövade. Vi använder laser och IPL-teknik från företag som Ellipse, Fotona och Solta Medical. Läs mer om deras produkter på www.scanex.se, www.ellipse.com, www.fotona.com och www.solta.com/home

Hur lång tid tar IPL?

Behandlingen tar mellan 15-60 minuter beroende på vad som behandlas och hur stora områden som innefattas. Genom återbesök kan vi se hur din hud bearbetar behandlingen och kan därmed avgöra hur många upprepningar som behöver göras för att nå det resultat du är ute efter. Många är nöjda efter 1-2 gånger, medan andra upprepar behandlingen flera gånger.

Vilka får ut bäst effekt av IPL?

En IPL-behandling är mest effektiv på ljus och ej solbränd hud. Kontrasten mellan färgen på upptagningsämnena i huden är som störst vid detta tillstånd, och därför är IPL inte lika effektiv på mörkare hud. Mörk hudfärg är, till skillnad från vad många tror, mer känslig för den här typen av ljusbehandlingar eftersom den innehåller fler pigment. Ju fler pigment din hud har, desto större är risken för brännskador. Vi på Inskinity tar alltid detta i beaktning när vi analyserar din hud vid första konsultationstillfället. Många undrar om det finns fläckar på huden som inte alls bör behandlas. Fläckar som uppstått ska alltid undersökas av läkare för att ta reda på vad det är för fläck det handlar om.

Undvik IPL om du:

  • Är gravid
  • Solat intensivt eller använt brun utan sol-produkter
  • Äter blodförtunnande medicin eller medicin som gör huden ljuskänslig

Välkommen med dina frågor och funderingar till oss!

Vad ska jag tänka på efter behandling?

Efter behandlingen kan huden svida lätt och bli svullen. Normalt behövs ingen eftervård, men många tycker det är skönt att lägga en kall kompress där det svider (ungefär som vid en lättare brännskada). Undvik därefter sol på det behandlade området i 30 dagar efter behandlingen. Kan du inte undvika det, se till att bära en solskyddsfaktor med SPF på minst 30. Många väljer att komplettera behandlingen med injektioner, peeling eller Dermapen. Det avgör du själv och du är alltid välkommen att rådfråga med oss.