IPL

  • Utförs i: Stockholm & Göteborg
  • Pris: Från 1500kr
  • Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Mer info
Boka konsultation

IPL

IPL är en behandlingsmetod som används för att få yngre hud, behandla sina ytliga blodkärl eller för hårreducering.  Ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Kollagenproduktionen minskar generellt med åldern och speciellt solskadad hud har förlorat kollagen och blivit rynkig och mindre elastisk.

Med IPL återställer du hudens ungdomliga elasticitet, du reducerar dessutom ytliga blodkärl och pigmentfläckar.  Boka en kostnadsfri konsultation med en hudterapeut om du vill veta mer om metoden.

VAD ÄR IPL

Hår som växer på ställen du inte vill, blossande kinder med ytliga blodkärl, pigmentfläckar som stör din blick i spegeln. Med högintensiva ljusfrekvenser kan vi på medicinsk väg utföra en rad behandlingar av huden – utan en endaste nål. Med IPL kan vi påverka och bearbeta hudens ytskikt: här finns porer, hårsäckar, ytliga blodkärl och pigmentfläckar som går att försvaga, tunna ut eller ta bort.

IPL står för “Intensivt pulserande ljus” och är en behandlingsmetod som inte kräver några nålar. Uppskattad av många, eftersom den ger långvariga resultat – synbart i princip omedelbart.

Hur går behandlingen till

Behandlingen innebär att vi riktar korta, koncentrerade ljuspulser mot din hud genom ett prisma av glas. En gel appliceras på huden för optimal kontakt mellan huden och prismat. Du kommer få bära skyddsglasögon eftersom ögat också innehåller pigment. Det är en rutinåtgärd vi gör eftersom vi inte vill riskera att ljuspulserna ska påverka ögonen.

Genom att filtrera ljusets våglängder kommer ljuset att söka sig in till det område som ska behandlas. Hemogloblinet, melaninet och vattnet i huden kommer omvandla ljuspulserna till värme. Värmen förstör sedan bindningarna mellan de celler eller kärl som behandlingen avser bearbeta eller ta bort.

Inte säker på vad som passar dig? Boka konsultation hos oss redan idag.

Boka konsultation