• Behandlingar
 • Aktuellt
 • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Kemisk peeling

Precis som den vardagliga peeling du utför på din hud, är tanken med kemisk peeling att rensa bort gamla hudcellslager för att ge plats åt nya hudceller. En kemisk peeling har fördelen att den är anpassningsbar: välj mellan ytlig, medeldjup eller djup kemisk peeling.

Hudbristningar, ärrbildningar, pigmentförändringar och gropar från acne. Många kallar dem skönhetsfläckar – andra täcker stora delar av sin kropp på grund av dem. 

Har du mörk hy? Då rekommenderar vi dig att välja en annan typ av behandling. Hör av dig till oss med dina önskemål, så anpassar vi våra behandlingsmetoder efter just din hudtyp.

Detta gör en kemisk peeling:

 • Reducerar dina ärr
 • Slätar ut dina rynkor och föryngrar huden
 • Bidrar till att strama upp din hud
 • Kurerar din acne och dina acneärr
 • Behandlar melasma, pigmentförändringar och solskador
 • Reducerar dina hudbristningar
 • Stimulerar hudens djupare lager

Har du ljus hy? Då passar kemisk peeling bra. Det finns många olika typer av syror vi kan använda oss av för att anpassa den mer specifikt efter om du har fet eller torr hy. Våra hudläkare och hudterapeuter är fokuserade på att skräddarsy behandlingen efter just dina önskemål och dina förutsättningar.

Vad är kemisk peeling

Det är egentligen inte komplicerat. På samma sätt som den peeling du gör hemma rensar bort gamla hudlager, verkar kemisk peeling för att avlägsna gamla hudceller med de ojämnheter som skapats genom yttre påfrestningar. Skillnaden är att den kemiska peelingen vi utför verkar djupare in i hudens undre lager, medan den peelingen du utför hemma tar bort det allra översta. 

Det finns både ytliga och djupare varianter av kemisk peeling. Den djupare varianten avlägsnar mer hud, vilket också innebär mer smärta och längre återhämtning. Å andra sidan ger den möjlighet till mer dramatiska och mer långvariga resultat. En ytlig variant av kemisk peeling är populärt att använda sig av för att bearbeta överhuden. Det är tillsammans med våra certifierade hudläkare och hudterapeuter som vi kommer fram till vilken typ av behandling som kommer fungera bäst för just det du vill påverka.

Så här går behandlingen till

En peelbehandling bidrar till att avlägsna gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna. En peeling snabbar på cellförnyelsen i huden vilket ger en smidigare hud med ökad lyster. Det förbättrar dessutom hudens förmåga att behålla fukt vilket bidrar till att dämpa linjer och fina rynkor.

Peeling kan göras på flera olika sätt. Kemisk peeling där man använder syror, laserpeeling där laserljus används och dermabrasion som är en så kallad mekanisk peeling.

Acne Acneärr och ärr Melasma Hudföryngring Rynkor och fina linjer Solskador

Kemisk peeling

Utförs i: Stockholm & Göteborg

Pris: Från 1500 kr

Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Läs mer...

Behandlingstid: 30 minuter

Vanliga frågor

Vad kan behandlas med kemisk peeling?

Det finns mycket att behandla med en kemisk peeling, några exempel ser du nedan:

 • Reducerar dina ärr
 • Slätar ut dina rynkor och föryngrar huden
 • Bidrar till att strama upp din hud
 • Kurerar din acne och dina acneärr
 • Behandlar melasma, pigmentförändringar och solskador
 • Reducerar dina hudbristningar
 • Stimulerar hudens djupare lager

Har du ljus hy? Då passar kemisk peeling bra. Det finns många olika typer av syror vi kan använda oss av för att anpassa den mer specifikt efter om du har fet eller torr hy. Våra hudläkare och hudterapeuter är fokuserade på att skräddarsy behandlingen efter just dina önskemål och dina förutsättningar.

Kemisk peeling: ytlig, medeldjup eller djup

Hur fungerar kemisk peeling? Det är egentligen inte komplicerat. På samma sätt som den peeling du gör hemma rensar bort gamla hudlager, verkar kemisk peeling för att avlägsna gamla hudceller med de ojämnheter som skapats genom yttre påfrestningar. Skillnaden är att den kemiska peelingen vi utför verkar djupare in i hudens undre lager, medan den peelingen du utför hemma tar bort det allra översta. 

Det finns både ytliga och djupare varianter av kemisk peeling. Den djupare varianten avlägsnar mer hud, vilket också innebär mer smärta och längre återhämtning. Å andra sidan ger den möjlighet till mer dramatiska och mer långvariga resultat. En ytlig variant av kemisk peeling är populärt att använda sig av för att bearbeta överhuden. Det är tillsammans med våra certifierade hudläkare och hudterapeuter som vi kommer fram till vilken typ av behandling som kommer fungera bäst för just

Ytlig kemisk peeling: AHA och BHA

Kanske har du hört talas om AHA och BHA? Det är förkortningar för alfahydroxi- och bedahydroxisyror. Syrorna kommer från ämnen som finns i naturen. AHA-syran består till exempel av äppelsyra, glykolsyra och mjölksyra. BHA-syran består av salicylsyra, som ibland benämns som vitamin S eftersom den anses ha egenskaper som liknar antioxidanter. Gemensamt för AHA och BHA är att de bearbetar huden ytligt. 

 • AHA-syra är vattenlöslig, binder fukt och fungerar exfolierande: perfekt för den med torr hy.
 • BHA-syra är fettlöslig och har anti-inflammatoriska egenskaper: rekommenderas för dig med fet hy och pormaskar.

En ytlig kemisk peeling fräschar upp huden och gör den mjuk och slät. Den kräver ingen återhämtningstid eller konvalescens. Många upplever den ytliga kemiska peelingen som smärtfri, även om det kan sticka till lite i huden och kännas ömt direkt efter behandlingen. 

Medeldjup kemisk peeling: TCA

Vill du jämna ut din hudton, förbättra hudens struktur eller arbeta med föryngring av huden? Då brukar vi kunna rekommendera en medeldjup kemisk peeling. I en medeldjup kemisk peeling använder vi oss av en syra som heter triklorättiksyra: TCA. Beroende på vad som behandlas anpassar vi koncentrationen av syran och kan kombinera den med andra syror. En medeldjup kemisk peeling kan upplevas mer smärtsam än en ytlig. Det kan svida, sticka och ge en brännande känsla. Säg till, så kan läkaren ge dig smärtlindring.

Djup kemisk peeling: fenolsyra

En djup kemisk peeling utför vi med hjälp av fenolsyra. Genom en kontrollerad frätskada tar den här peelingen bort hela hudytan som vi tillsammans kommit överens om ska bearbetas. När huden utsätts för behandlingen kommer den genast sätta igång med att reparera sig själv: på det sättet uppnår man det önskade resultatet. Nya hudceller tar plats och ersätter helt enkelt den gamla huden.

En djup kemisk peeling är, precis som ordet antyder, mycket djupgående och därför också effektiv. Här behandlas nämligen dermis, hudens mellersta hudlager. Det är olika hur djupt vi går med den kemiska peelingen, det beror på vilken typ av hud du har, vilka önskemål du har på resultatet och vad våra hudläkare och hudterapeuter rekommenderar i just ditt specifika fall.

 • Med en djup peeling behövs bara en enda behandling för att ge kraftfulla, långvariga resultat.
Inför en kemisk peeling

När du bokar en tid för kemisk peeling hos oss på Inskinity börjar vi alltid med en konsultation. Under detta möte gör vi en hudanalys, lyssnar till dina önskemål och funderingar och tar sedan fram en individuellt anpassad behandlingsplan. Beroende av vilket sorts peel du kommer att utföra träffar du en läkare, sköterska eller hudterapeut. 

Kemisk peeling är olika syror

En kemisk peeling utförs med hjälp av noggrant utvalda syror. Genom att lösa upp det bindemedel som fäster cellerna vid varandra och i din hudyta, kan en peeling göra att nya, unga hudceller kan träda fram och ge lyster åt din hud. Beroende på vad det är du behandlar, vilken typ av hud du har och om du kombinerar behandlingen med något annat, kan vi på Inskinity hjälpa dig att nå fram till det resultat du är ute efter.

Efter behandlingen

Återhämtningstiden beror på om du har valt en djupverkande kemisk peeling eller en ytligare variant. Om du genomfört en djup peeling kommer din hud reagera med att flaga och klia. Det är tecken på att förnyelseprocessen av din hud har satt igång som den ska. Undvik att beröra det behandlade området och ta inte bort eventuella skorpor som dykt upp – de faller bort av sig själv allt eftersom huden läker. Vid onödig påfrestning av huden kan det skapas ärr från behandlingen, lyssna därför noga på de instruktioner som våra läkare och sköterskor ger dig vid behandlingen. Du kan alltid höra av dig efteråt om du har frågor eller vill att vi ska titta på något.

Några generella saker du kan tänka på efter en behandling:

Vi ger rekommendationer för hur du på bästa sätt ska återhämta dig efter en kemisk peeling hos oss, och anpassar våra rekommendationer efter din hudtyp och behandlingens grad. Vi kommer också kunna rekommendera olika hudvårdsprodukter som kan hjälpa dig att få ut ett optimalt resultat av din behandling, samt rekommendera behandlingar som går att kombinera med kemisk peeling. 

 • Undvik sol, speciellt om du genomgått medeldjup eller djup kemisk peeling. 
 • Du bör också undvika fysisk aktivitet, överdriven beröring och rakning på det behandlade området. 
När kan du inte behandlas?

Vi utför inte kemisk peeling om du...

 • Är gravid eller ammar
 • Använder eller har nyligen använt Roaccutan eller behandlas med cellgifter eller strålning
 • Har anlag för ärr- eller keloidbildning och/eller munsår
 • Har mörk hy, eftersom risken för pigmentfläckar ökar med hudens nyans

Har du svår acne bör du avvakta med behandlingen tills dess att den är mindre aggressiv. 

Hur kan du uppnå din bästa hudhälsa? Boka tid för kostnadfri konsultation.