• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Laserbehandling

Trött hud, tidiga tecken på åldrande eller kanske pigmentfläckar? En laserbehandling är en djupgående teknik som verkar i kroppens mellersta hudlager: dermis. Behandlingen uppskattas av många oavsett kön, hudfärg och ålder.

Sol, arv, livsstil. Tre fenomen att älska och förvalta, men också upphov till mångas bekymmer. En laserbehandling triggar igång kroppens egen föryngringsprocess, och är effektiv mot de yttre och inre påfrestningar som skapar ojämnheter på din hud.

Vad gör en laserbehandling?

  • Bromsar ålderstecken proaktivt
  • Stimulerar kroppens egen kollagenproduktion
  • Bearbetar och strukturerar dermis, kroppens mellersta hudlager
  • Jämnar ut pigmentförändringar och åldersfläckar

Möjligheterna med en laserbehandling är många, och metoderna man använder vid laser är olika. En fraktionerad laserbehandling innebär till exempel en mild variant, perfekt för proaktiv behandling av tidiga ålderstecken. En abladerande laserbehandling är mer intensiv och verkar betydligt djupare mot andra typer av rynkor.

Möjligt att behandla med laser:

Acne Acneärr och ärr Missprydande hudförändringar Rynkor och fina linjer Hudföryngring Solskador

Laserbehandling

Utförs i: Stockholm & Göteborg

Pris: Pris är beroende av ditt problem och val av lasermetod.

Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Läs mer...

Behandlingstid: Väldigt varierande tidsåtgång

Vanliga frågor

Hur fungerar en laserbehandling?

En laserbehandling bygger på en teknik där man skickar korta och specifikt riktade ljuspulser till ett visst område. Laser används inte bara inom hudvård utan går även bra att använda för att behandla synfel, spänningar i nacke och ansträngningsinkontinens – för att nämna några få. Det är med andra ord en mycket välbeprövad och erkänd metod som läkare över hela världen använder för att bota en rad olika åkommor och bekymmer. 

Våra kroppar utsätts dagligen för belastningar som gör att huden successivt tappar sin vitalitet och spänst. Både sol, livsstil och föroreningar påverkar din hud, men rynkor och ojämnheter går att spåra ända in till ditt självaste DNA. Det är alltså inte alltid faktorer du själv kan påverka. En laserbehandling triggar igång kroppens kollagenproduktion och “uppmuntrar den” till att skapa nya hudceller som är friska och redo att stå emot dessa påfrestningar.

Vi använder bara trygg teknik

Hos oss arbetar legitimerade läkare och hudterapeuter. Vi samarbetar enbart med etablerade och kända företag som Scanex Medical Systems och Derma Promedical. Alla tekniska lösningar vi använder är strikt testade. De laser- och IPL-system vi använder oss av kommer från företag som Ellipse, Fotona och Solta Medical. Läs mer om deras produkter på www.scanex.se, www.ellipse.com, www.fotona.com och www.solta.com/home

Inför en laserbehandling

Hos Inskinity arbetar hudläkare och hudterapeuter sida vid sida. Därför är det självklart för oss att göra en medicinsk bedömning och analys av din hudtyp för att reda ut vilken form av laserbehandling som kommer motsvara den effekt du är ute efter när du kommer till oss. Vi vet att alla människor har olika preferenser, förutsättningar och hudtyper: alla dessa faktorer skapar en stabil grund på vilken vi sedan behandlar dig.

Hur du ska förbereda dig inför din laserbehandling varierar efter vilken typ av specifik bearbetning du ska genomföra. Gemensamt för alla behandlingar är att du inte ska utsätta huden för sol: en ljus hud är mer mottaglig för behandlingen än en bränd hud.

Bra att tänka på när du ska göra en behandling

En laserbehandling gör normalt sett inte ont, men den känns. Föreställ dig att någon snärtar en gummisnodd mot din hud i korta intervaller, så får du ett grepp om ungefär hur behandlingen kan upplevas. Vi brukar inte rekommendera smärtlindring, men vet du i förväg att du är en mycket smärtkänslig person kan du ta ett par Alvedon någon timme innan behandling. Ät ingenting som innehåller acetylsalicylsyra.

Så går behandlingen till

Med hjälp av ljuset från lasern kommer vi att skapa en kontrollerad värmereaktion i din hud som påverkar själva strukturen. Vi kommer dra på en speciell gel på det område som ska behandlas för att lasern och huden ska få så god optisk kontakt som möjligt. Eftersom dina ögon innehåller pigment precis som din hud, kommer du få bära skyddsglasögon under behandlingens gång. Längden på behandlingen varierar, men brukar inte vara långvarig.

Efter laserbehandlingen

Beroende på behandlingens omfattning och intensitet kommer du få särskilda råd av oss för att effekten av behandlingen ska bli så bra som möjligt. Många som genomgår en fraktionerad laserbehandling brukar kunna gå till jobbet som vanligt efter att behandlingen är slutförd. Generellt krävs ingen eftervård, men det kan vara skönt att lägga en sval kompress mot huden för att lugna svullnad och rodnad. Många upplever också att huden känns betydligt känsligare under några dagar efter behandlingen, för att sedan märka att huden successivt återhämtar sig och börjar kännas mjukare och mer vital. 

För optimal effekt av din laserbehandling

Många väljer att genomgå kompletterande behandlingar hos oss för att nå bästa effekt. En laserbehandling kan betraktas som ett djupgående underhåll av huden, och kan därför användas som ett komplement till andra behandlingar. Vi på Inskinity rekommenderar en helhetsbehandling av din hudtyp. Därför kan vi också hjälpa dig att hitta medicinska hudvårdsprodukter som passar just din hud perfekt.

Kan alla behandlas med laser?

Nej, vi behandlar exemelvis inte dig om du:

  • Är gravid
  • Solat intensivt eller använt brun utan sol-produkter
  • Äter blodförtunnande medicin eller medicin som gör huden ljuskänslig

Boka konsultation hos oss redan idag!