• Behandlingar
 • Aktuellt
 • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Laserpeeling

Har du hudbristningar, rynkor eller kanske ärr du vill jämna ut? Laserpeeling är en effektiv metod som går att anpassa på olika djup och har fördelen att vara mer exakt än andra peelingmetoder. Konsultera med våra certifierade hudläkare och hudterapeuter så anpassar vi behandlingen efter dig och din typ av hud.

Vår hud består av olika lager. Dessa lager finns där för att skydda våra kroppar mot skador, solljus, föroreningar och andra påfrestningar. Med åren blir motståndskraften sämre på huden och för att hjälpa kroppen att bilda nya, friska hudceller kan vi använda oss av olika typer av peeling för att ta bort döda hudceller. 

Laserpeelingen är en mycket populär metod eftersom den verkar precist, effektivt och går dessutom snabbt att genomföra.

 • Vi behandlar alla olika. Ja, du läste rätt. Beroende på din hudtyp, dina önskemål och vad det är du vill behandla, kommer vi anpassa metoden efter vad vi professionellt bedömer kommer vara tryggast och bäst för just dig.

Laserpeeling

Vanliga frågor

Detta gör laserpeeling:
 • Slätar ut rynkor
 • Jämnar ut ärrbildningar
 • Bearbetar hudbristningar
 • Kommer åt pigmentförändringar som åldersfläckar och liknande
 • Stimulerar hudens olika lager
 • Triggar igång kroppens kollagenproduktion

Oavsett om du bokar en laserpeeling för att komma åt ärrbildningar eller jämna ut åldersfläckar, kommer en bonus alltid vara ökad elasticitet och lyster på området vi behandlat. 

Så fungerar laserpeeling

En laserpeeling bearbetar huden med särskilda ljuspulser i anpassad våglängd. Genom en kontrollerad riktning till det område vi ska bearbeta kan vi skapa en frisk reaktion i din hud. Resultatet blir en ny vävnad till det “skadade” området. Laserpeelingen avlägsnar också döda hudceller som hindrar kroppen från att tränga fram nya hudceller. När vi rensar bort hudens övre lager från de gamla hudcellerna kommer kroppen själv att reagera med att ersätta det med nya.

Många har börjat föredra laserpeeling framför mekanisk eller kemisk peeling. Det beror framför allt på att vi kan rikta laserpeelingen mer precist än vid andra liknande metoder. Dessutom är laserbehandlingar sedan länge en erkänd behandlingsmetod inom en rad olika områden, inte bara inom dermatologin. Den utvecklas ständigt med ny, trygg teknik. Vi använder oss av ND-Yag och ER-Yag, eftersom de är mer skonsamma och säkra än koldioxidlaser. 

Du kan läsa mer om vilka produkter vi köper in här: www.scanex.se, www.ellipse.com, www.fotona.com och www.solta.com/home

Ablativ eller fraktionerad laserpeeling?

Förutom att vi kan välja djup och intensitet i vår laserpeeling kan vi också bestämma om det är en ablativ eller fraktionerad laserpeeling du ska ha. Skillnaden ligger i tillvägagångssättet där ablativ är en mer “aggressiv” metod som skalar av hela hudpartier, och fraktionerad är punktvis och därför inte lika intensiv. 

 • Ablativ laserpeeling kan komma åt djupare rynkor och ärr
 • Fraktionerad laserpeeling kan komma åt ytligare ojämnheter som till exempel acneärr och vissa typer av rynkor
Det hela handlar om kollagenet

Du har kanske hört talas om kollagen? Det är kroppens eget “föryngringsprotein”. Kollagenet finns naturligt i våra kroppar för att skapa en skyddande struktur i vår hud. Den skapar elasticitet och ungdomlig lyster, men produktionen av nytt kollagen avtar med åldern. Med en laserpeeling kommer kroppens kollagenproduktion igång ordentligt igen.

Inför laserpeeling

För att vi ska kunna komma fram till exakt vilken laserpeelingmetod vi bör använda på din hud kommer du att få träffa en hudläkare eller hudterapeut. Hen kommer att göra en hudanalys för att titta på vilken hudtyp du har. Alla strukturer och hudfärger kan reagera olika på behandlingarna, och därför ser vi till att säkerställa att du blir behandlad med den metod som är bäst i just ditt fall. Vi kommer också lyssna på dina funderingar, känslor och estetiska preferenser. Allt det kommer lägga grunden för vår behandlingsplan.

 • Ingen solbränna. Innan en laserpeeling bör du undvika solbränna eller exponering av solljus i minst 30 dagar. Använd en solskyddsfaktor på minst 30 SPF för att säkerställa att du inte blir bränd.

<h4>Vill du kombinera laserpeeling med andra metoder?</h4>

Det är vanligt att kombinera en laserpeeling med andra metoder, till exempel ansiktslyft eller mikroneedling. Vi ser till att du får en plan som är anpassad till dina önskemål och lyssnar till vad det är du vill uppnå med behandlingen hos oss.

Under laserpeelingen

Beroende på vilken kraft som du ska behandlas med kommer vi avgöra om du behöver smärtlindring eller inte. Normalt behövs ingen bedövning vid ytligare behandlingar med laserpeeling. En kraftigare laserpeeling går djupare och mer intensivt in i hudens lager och kan därför behöva smärtlindring innan vi sätter igång. Vad som gäller i ditt fall kommer vi givetvis underrätta dig med.

Efter laserpeelingen

Har du gjort en mildare variant av laserpeeling kommer din hud reagera med att ömma och brännas efter behandlingen. Många tycker det är skönt att lugna huden med en kall kompress. Gemensamt för metoderna är att du bör undvika exponering av solljus på huden i 30 dagar efter behandlingen. Vi kommer kunna ge dig rekommendationer på hudvård anpassad till din hud och din behandling för att säkerställa att du får ut optimal effekt av din behandling.

Vi behandlar inte dig som...

 • Är gravid eller ammande
 • Äter blodförtunnande medicin
 • Har en pågående infektion på behandlingsstället

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss, så besvarar vi alla dina frågor.