• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Medicinsk Botox

Lider du av överdrivna svettningar, tandgnissling eller asymmetri i ditt ansikte till följd av en åkomma? Då kan vi behandla dig med medicinsk botox. Denna behandlingsmetod används inom sjukvården och är ett välbeprövat sätt att komma åt en rad olika problem som inte nödvändigtvis är av estetisk karaktär. Boka tid hos oss, så tar vi fram en individanpassad behandlingsmetod åt dig.

Botox är mer än bara en metod för att förebygga rynkor. Botulinumtoxin är den aktiva substansen i det vi ofta kallar Botox: ett muskelavslappnande ämne som används inom stora delar av läkemedelsindustrin och en godkänd substans hos Socialstyrelsen. Botox har visat sig mycket effektivt för att komma åt problem som rör spänningar i kroppen: den överaktivitet som uppstår i käkmuskulaturen vid tandgnissling går till exempel att bota med medicinsk injektion av botulinumtoxin

Vad är Botox?

Botox, eller botulinumtoxin typ A, är främst känt för att bli av med rynkor och fina linjer i ansiktet. Dock används botox för en rad medicinska indikationer som exempelvis svettbehandling och tandgnissling. Botox produceras av bakterien Clostridum botulinum och förekommer naturligt i jord och smuts i naturen. Botox är en välbeprövad och säker metod som används på såväl barn som vuxna över hela världen. 

Vad kan behandlas med Botox?  Antalet indiktationer som går att behandlas med Botox ökar ständigt och används såväl i medicinskt som estetiskt syfte. Vanliga tillstånd som behandlas med Botox är exempelvis migrän, muskelspasmer, tandgnissling och urinläckage. Det är även mycket effektivt mot vissa typer av rynkor vilket har gjort det till ett av världens vanligaste preparat inom estetiska behandlingar. Det är idag inte ovanligt att människor väljer att använda preparatet i förebyggande syfte. 

Hyperhidros

Medicinsk botox

Utförs i: Stockholm & Göteborg

Pris: Från 4900kr

Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Läs mer...

Vanliga frågor

Så fungerar medicinsk botox

Medicinsk botox har använts inom sjukvården sedan 1950-talet. Det är en välbeprövad metod för att komma åt en rad olika problem med medicinsk bakgrund, snarare än estetisk. Botulinumtoxin, som är den aktiva ingrediensen i en botoxbehandling, fungerar muskelavslappnande. Det är först efter att botulinumtoxinets avslappnande egenskaper upptäckts inom medicinen, som man också tog upp den som ett sätt att komma åt exempelvis rynkor. Det är alltså först och främst en behandling som används inom sjukvården. 

Med medicinsk botox kan vi begränsa signalerna mellan till exempel svettkörtlar och nervsystemet. Vi kan också använda botox för att bota tandgnisslingar och olika asymmetriska spänningar i kroppen som har uppstått efter ett sjukdomstillstånd.

Exempel på medicinska behandlingar med botox:

Indikationerna som kan behandlas med Botox är många och växer ständigt. Några av indikationerna som vi behandlar på Inskinity är:

  • Överdrivna svettningar (hyperhidros)
  • Tandgnissling
  • Asymmetri i ansiktet till följd av exempelvis en borreliainfektion

Botox är en vetenskapligt beprövad metod som används över hela världen. Boka en konsultation för att se hur vi kan hjälpa dig med en injektion för ditt medicinska eller estetiska behov. 

Hos Inskinity träffar du en hudläkare eller en sjuksköterska som är specialutbildad på Botoxbehandlingar.

Inför en medicinsk botoxinjektion

Vi bokar alltid in dig på en konsultation innan vi sätter ihop en behandlingsplan. Där får du träffa en hudläkare eller hudterapeut som kommer titta på just dig och ditt fall. Det gör vi för att säkerställa att det vi erbjuder dig är den bästa tänkbara behandlingen för just din kropp, dina förutsättningar och dina önskemål. Dosen på den mängd botulinumtoxin vi injicerar justeras helt efter vad det är vi behandlar.

Under behandlingen

En botoxbehandling görs med en mycket tunn nål som riktar in sig på det specifika området vi ska behandla. Rör det sig om en svettbehandling med botox kommer vi att injicera det specifika område du har problem med. Botoxinjektioner är mycket precisa och syftar till att komma åt exakt de körtlar eller muskler som avses, och verkar alltså bara lokalt på platsen vi har behandlat. 

En medicinsk botoxbehandling går ofta snabbt att genomföra, den kräver ingen narkos eller kirurgi. Din hudläkare kommer att estimera vad du kan förvänta dig för behandlingstid och hur många gånger du kan komma behöva att upprepa behandlingen.

Svettbehandling med Botox

Vi behandlar överdriven svettning även kallat hyperhidros med en medicinsk botoxbehandling. Det innebär att vi genom mycket små injektioner bearbetar de svettkörtlar som producerar för mycket svett. Behandlingen är snabbt genomförd och kräver ingen återhämtning. Efter besöket hos oss kan du återvända till din vardag som vanligt. 

Efter medicinsk botox

En första injektion brukar ta några dagar innan resultatet successivt uppenbarar sig. Eftersom kroppen kan bryta ner botulinumtoxin kommer du behöva upprepa behandlingen med jämna mellanrum: detta är något du och din hudläkare kommer diskutera tillsammans. Det är inte ovanligt att behandlingen sitter i längre efter att man behandlat området ett par gånger. 

En botoxbehandling mot svett, tandgnisslingar eller liknande kan göras för att sedan kunna återgå till vardagen. Du behöver alltså ingen konvalescens och behandlingens verkningar brukar märkas efter ett par dagar efter behandlingen. Kroppen kan reagera med ett lokalt blåmärke eller svullnad, vilket snart brukar lägga sig. 

De närmsta dagarna efter behandlingen bör du undvika:

  • Att massera det behandlade området för att undvika att toxinet sprids ut lokalt
  • Bastubad och intensiv träning
Passar medicinsk botox alla?

Vi behandlar inte dig som:

  • Är gravid eller ammar
  • Lider av någon muskelsjukdom
  • Tar blodförtunnande medicin

Har du en tillfällig infektion på det avsedda området kommer vi också vänta ut infektionen tills dess att huden där är återställd. 

Har du frågor? Kontakta oss på Inskinity så besvarar vi dem.