Medicinsk Botox

  • Utförs i: Stockholm & Göteborg
  • Pris: Från 4900kr
  • Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Mer info
Boka konsultation

Botox

Lider du av överdrivna svettningar, tandgnissling eller asymmetri i ditt ansikte till följd av en åkomma? Då kan vi behandla dig med medicinsk botox. Denna behandlingsmetod används inom sjukvården och är ett välbeprövat sätt att komma åt en rad olika problem som inte nödvändigtvis är av estetisk karaktär. Boka tid hos oss, så tar vi fram en individanpassad behandlingsmetod åt dig.

Botox är mer än bara en metod för att förebygga rynkor. Botulinumtoxin är den aktiva substansen i det vi ofta kallar Botox: ett muskelavslappnande ämne som används inom stora delar av läkemedelsindustrin och en godkänd substans hos Socialstyrelsen. Botox har visat sig mycket effektivt för att komma åt problem som rör spänningar i kroppen: den överaktivitet som uppstår i käkmuskulaturen vid tandgnissling går till exempel att bota med medicinsk injektion av botulinumtoxin

Vad gör Botox?

Botox, eller botulinumtoxin typ A, är främst känt för att bli av med rynkor och fina linjer i ansiktet. Dock används botox för en rad medicinska indikationer som exempelvis svettbehandling och tandgnissling. Botox produceras av bakterien Clostridum botulinum och förekommer naturligt i jord och smuts i naturen. Botox är en välbeprövad och säker metod som används på såväl barn som vuxna över hela världen.

Vad kan behandlas med Botox?

Antalet indiktationer som går att behandlas med Botox ökar ständigt och används såväl i medicinskt som estetiskt syfte. Vanliga tillstånd som behandlas med Botox är exempelvis migrän, muskelspasmer, tandgnissling och urinläckage. Det är även mycket effektivt mot vissa typer av rynkor vilket har gjort det till ett av världens vanligaste preparat inom estetiska behandlingar. Det är idag inte ovanligt att människor väljer att använda preparatet i förebyggande syfte.

Så går behandlingen till

En behandling med botulinumtoxin innebär att vi injicerar små doser toxin med en mycket tunn, fin nål. Vi börjar med låga doser för att sedan öka dosen vid behov. Ämnet som passerar in genom din hud kommer verka lokalt vid de muskler vi vill bearbeta. Muskeln kommer slappna av och förhindras att dra ihop sig. Känseln i området kommer inte påverkas av behandlingen.

Behandlingen går snabbt, vi brukar räkna med 15-30 minuter. Det kan upplevas något svidande, men vi lägger vanligtvis ingen bedövning. Vet du med dig att du är extra känslig kan vi diskutera det på konsultationen och vi kan rekommendera smärtstillande du kan köpa på apoteket.

Inte säker på vad som passar dig? Boka konsultation hos oss redan idag.

Boka konsultation