• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Mikrodermabrasion

Har du känslig hy? Ge plats för nya hudceller som får din hud att skimra. Mikrodermabrasion hör till en av de mest skonsamma peelingbehandlingarna: det är en mild exfolieringsmetod som stimulerar kroppens föryngrande egenskaper. Resultatet av peelingen är ökad lyster och mjukare yta.

Mikrodermabrasion kallas ibland för mekanisk peeling och går ut på att maskinellt “skrubba bort” det döda ytskikt som kan skapas när huden mognar. Den yta som många upplever som matt och trist peelar vi bort och ger därmed plats åt unga hudceller. Tilltäppta porer öppnas upp och en del använder metoden för att bekämpa acne.

Detta gör mikrodermabrasion:

  • Avlägsnar det yttersta lagret av döda hudceller
  • Stimulerar kroppens naturliga produktion av fräsch hud
  • Öppnar upp stora och grova porer
  • Bekämpar acne
  • Reducerar mindre rynkor
  • Kommer åt ytliga ärrbildningar
  • Verkar exfolierande

Mikrodermabrasion passar alla hudtyper, även dig som har känslig hy.

Mikrodermabrasion

TEST

Vanliga frågor

Så fungerar mikrodermabrasion

Mikrodermabrasion används som en skonsam exfolieringsmetod och är möjlig att upprepa med jämna mellanrum för att behålla det fina resultatet. Många kallar metoden för mekanisk hudslipning eftersom vi skapar friktion på huden och “slipar” bort döda hudceller. När vi gör det kommer kroppen reagera med att trigga produktionen av nya hudceller som ersätter de gamla. Den här reaktionen gör att din kropp bereder nya hudceller på det behandlade området. 

Mikrodermabrasion går att utföra på ansikte, hals och dekolletage. Många använder det i kombination med andra, mer djupgående behandlingar.

Inför behandlingen

Hos oss arbetar legitimerade hudläkare och hudterapeuter. När du bokar tid hos oss kommer vi gemensamt diskutera fram en metod som passar just din hudtyp, dina förutsättningar och dina önskemål om resultat. För oss är det viktigt att du får en medicinskt övervägd och trygg behandling som uppnår dina estetiska förväntningar.

Så går behandlingen till

När vi utför en mikrodermabrasion använder vi ett särskilt instrument med ett fast munstycke som skapar en skrubbande friktion på hudens yttersta lager. Med fin precision slipar vi bort döda hudceller i ditt ansikte, och kroppen kan därefter ersätta lagret med nya och fräscha hudceller. Det är inte smärtsamt och de allra flesta genomgår behandlingen utan bedövning.

Efter behandlingen

Även om metoden är mycket skonsam kan det behandlade området vara känsligt för sol. Se därför till att skydda dig från solexponering, antingen genom täckande tyg eller med en solskyddsfaktor på minst 30. 

Ofta krävs det upprepade behandlingar för att bibehålla resultatet av behandlingen.

Passar behandlingen alla?

Mikrodermabrasion passar de flesta hudtyper: mogen som ung, mörk som ljus. Vi brukar dock rekommendera gravida eller ammande att vänta med behandlingen. Det beror på att huden under graviditeten är känsligare än normalt, och kan därför reagera på ett sätt som den annars inte hade gjort