Hudföryngring med PRP

  • Utförs i: Stockholm & Göteborg
  • Pris: Beroende av din problematik. Prisförslag vid konsultation.
  • Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Mer info
Boka konsultation

PRP

PRP, en naturlig metod som även är kallad Dracula eller Vampyr behandling. innehåller tillväxtfaktorer och bioaktiva enzymer vilka stimulerar vävnaden i huden samt stimulerar hårväxt.

VAD ÄR PRP

PRP som på engelska heter PCT (personalized cell therapy) använder trombocytrik plasma (PRP) för att stimulera läkning och regenerering av vävnad på ett rent biologiskt sätt. Den utgör därför ett helt och hållet naturligt alternativ till konventionella skönhetsmedicinska åtgärder.

Med PRP-behandlingen går det att preparera kroppseget blod och ta ut trombocyter och tillväxtfaktorer i ökad koncentration. Dessa interagerar sedan med motsvarande receptorer på målceller, ­exempelvis fibroblaster, stamceller och epidermala celler, och utlöser processer som leder till bland andra hyperplasi, kollagensyntes, syntes av hylauronsyra och matrixbildning.

På så sätt är det möjligt att med tiden reparera skador som uppstått genom stress eller miljöfaktorer på ett naturligt sätt. Behandlingen är säker och tolereras väl eftersom den utnyttjar kroppsegna ämnen. Särskilt tillväxtfaktorernas som stimulerar vävnadsregeneration i behandlingsområdet, har studerats intensivt och påvisats de senaste åren.

Så går behandlingen till

En liten mängd blod tas från en ven. Den delen av blodet som innehåller cellbevarande komponenter separeras sedan från det övriga blodet i en centrifug och tappas av med ett speciellt system.

De aktiva ämnena i blodet kan nu användas i behandlingsområdet. Där börjar de tillförda trombocyterna utsöndra tillväxtfaktorer som främjar tillväxten/förnyelsen.

Inte säker på vad som passar dig? Boka konsultation hos oss redan idag.

Boka konsultation