• Behandlingar
  • Aktuellt
  • Om oss

Så här går det till

Ed quundig natius, ut dolorer eceperios magnihiciet quaspicide plaut reic to te volorum explabo riostem oluptas videbit ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui.

Så här går det till

Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandis apereictur, sit eum hitaepe rferiorepe qui. Ecestrum et eat volupta ab is dicatiis endaest fugiasi tatempo rescimus rae eum etur. Epratet et, sandi apereictur, sit eum hitawepe rferiorepe qui.

Sklerosering

Vill du ha en skonsam behandling mot synliga blodkärl? Då kan sklerosering vara något för dig. En sklerosering är en injektionsbehandling som inte kräver någon kirurgi – det enda som krävs är ett litet nålstick i kärlet vi ska behandla. Täck inte dina ben mer, boka tid hos oss!

Synliga ådernät och blodkärl karaktäriseras av blåröda strimmor i små grupperingar på benen. Många tycker att de är kosmetiskt störande även om själva tillståndet är ofarligt. Av olika skäl kan klaffarna i benens vener bli mindre effektiva och därmed bli sämre på att pumpa tillbaka blod vidare tillbaka till hjärtat. Det är ett vanligt ålderstecken men kan också drabba kvinnor efter en graviditet.

Ingen sjukskrivning. Sklerosering kräver ingen återhämtningstid. Gå tillbaka till din vardag efter behandlingen och se kärlen successivt försvinna med tiden efter behandlingen. 

Ådernät på benen

Sklerosering

Utförs i: Stockholm & Göteborg

Pris: Från 2900 (pris varierar mellan olika kliniker)

Delbetalning: Ja, räntefritt upp till 24 månader. Läs mer...

Behandlingstid: 30 min per behandlingstillfälle

Vanliga frågor

Vad innebär sklerosering?

Sklerosering innebär att vi med en tunn nål injicerar ett läkemedel i det kärl vi ska bearbeta. De utvidgade blodkärlen kommer dras ihop och därmed bli mindre synliga. Det är en välkänd metod som inte bara används för att behandla ådernät i benen, utan fungerar också inom fysioterapin när man behandlar hälsenan. De blåröda strimmorna på benen kommer successivt att försvinna tack vare läkemedlet.

Varför sklerosering?

Sklerosering är en erkänd metod som inte kräver kirurgi. Det är kort behandlingstid på ca 30min per behandlingstillfälle och behandlingen är mycket uppskattad för sina goda reslutat. 

Vi inte behandlar alla blodkärl på en och samma gång, så räkna att du kommer behöva ett par återbesök innan alla blodkärlen är behandlade.

Vad bör jag tänka på inför behandling?

När du bokar tid hos oss kommer vi först att träffas på en individuell konsultation. En hudläkare eller hudterapeut kommer titta på dina besvär och bedöma om din kropp kommer svara bra på behandlingen eller inte. Vi kommer också kunna rekommendera dig eventuella kompletterande behandlingar som går bra att kombinera med en sklerosering.

Att tänka på innan behandling

  • Undvik brun-utan-sol produkter och exponering av solljus innan behandlingen. Ju större kontrast det är mellan ådernäten och din hud, desto bättre kan vi urskilja kärlen.
  • Avstå från att raka de ställen på kroppen som ska behandlas.
Mer om behandlingen

För att kärlen ska vara väl fyllda brukar vi rekommendera att du står upp under behandlingen. Med hjälp av en mycket tunn nål kommer vi injicera det läkemedel som “retar” väggarna i de blodkärl vi väljer ut. Det som händer är att blodet därmed väljer nya vägar att färdas genom. Kroppen kommer absorbera de slutna blodkärlen med hjälp av vita blodkroppar, och ådernäten försvinner. Själva injektionen är inte smärtsam, även om många kan uppleva en svidande känsla under behandlingen. 

Behandlingen går relativt fort att genomföra men kräver återbesök för att vi ska kunna bearbeta hela området. I enstaka fall räcker det med en behandling, men många använder sklerosering som en underhållsbehandling av ådernäten eftersom det kan dyka upp nya.

För optimal effekt

Det är inte ovanligt att blodkärlen framträder tydligare efter sklerosering. Först reagerar kärlen med att bli röda för att sedan övergå till blått. Efter några veckor kommer de successivt mattas av och förslutas helt. För att behandlingen ska ge ett lyckat resultat brukar vi rekommendera att du bär kompressionsstrumpor, eller så kallade stödstrumpor. Det gör vi för att dessa strumpor effektivt hjälper till att pressa samman kärlen. Vi kan också komma med rekommendationer för hur du på bästa sätt kan undvika att det dyker upp nya synliga blodkärl.

När kan jag inte behandlas?
  • Är gravid eller ammar
  • Är allergisk mot lokalbedövningsmedel
  • Äter blodförtunnande medicin

Undvik antiinflammatoriska läkemedel ett par dagar innan behandlingen.

Har det dykt upp några funderingar? Kontakta oss på Inskinity så svarar vi på dina frågor!