Frågor & Svar

Vet du inte riktigt vilken behandling du behöver?

Boka en konsultation så hjälper vi dig

Botox

Så fungerar Botox

När man pratar om en botoxbehandling så menar man oftast en injektion av ett muskelavslappnande ämne som heter botulinumtoxin typ A. “Botox” är egentligen ett varumärkesnamn på ett preparat som just bygger på detta toxin. Botox används oftast vid medicinska behandlingar, medan estetiska muskelavslappnande behandlingar brukar bestå av Vistabel. Både Botox och Vistabel bygger på samma aktiva ingrediens.

Riskerna är små och behandlingen är enkel. Det är ett välbeprövat ämne som har använts sedan mitten av 1900-talet, och är godkänt av Socialstyrelsen som läkemedel. Vid estetiska behandlingar kan man injicera botulinumtoxin för att motverka rynkbildningar kring områden där man har mycket mimik. Det brukar ofta vara “argrynkor” eller bekymmersynkor, rynkor i pannan och runt munnen.

Många upplever att behandlingen gör att man ser mer avslappnad och slät ut.

Vad kan behandlas med botox?

Botox kan användas såväl för medicinska tillstånd som för att behandla rynkor och fina linjer i ansiktet. Vanliga rynkor som vi behandlar med Botox är:

 • Rynkor i pannan
 • Bekymmersrynkan (även kallad argrynkan eller glabella)
 • Skrattrynkor
 • Rynkor runt munnen och kring näsan
 • Halsrynkor
 • Förstorade käkmuskler (vanligt vid tandgnissling)
 • Gropar i hakan

Oavsett vart du injicerar Botox kommer din hud att slätas ut, dina rynkor försvinna och du kommer att se både yngre och mer utvilad ut. Du kan välja mellan att behandla ett område eller flera. Boka gärna tid för kostnadsfri konsultation med vår sjuksköterska som är specialiserad på just detta område.

Inför en botoxbehandling

När du bokar tid för en Botoxbehandling kommer vi låta dig träffa en av våra hudläkare eller vår estetiska sjuksköterska. Vi ser alltid till att våra behandlingar håller en hög standard, och därför är det viktigt att vi först sätter oss ner och planerar en skräddarsydd behandling som motsvarar dina förväntningar. Alla har olika förutsättningar att svara på behandlingen, och detta är något som vi tar hänsyn till under vårt första möte. Genom att göra en hudanalys av din hy och lyssna till dina önskemål, kan vi ta fram en plan som är anpassad efter just dig.

Vi säkerställer alltid på medicinsk väg ifall din hud kommer svara bra på en botoxbehandling.

Under behandlingen

En behandling med botulinumtoxin innebär att vi injicerar små doser toxin med en mycket tunn, fin nål. Vi börjar med låga doser för att sedan öka dosen vid behov. Ämnet som passerar in genom din hud kommer verka lokalt vid de muskler vi vill bearbeta. Muskeln kommer slappna av och förhindras att dra ihop sig. Känseln i området kommer inte påverkas av behandlingen.

Behandlingen går snabbt, vi brukar räkna med 15-30 minuter. Det kan upplevas något svidande, men vi lägger vanligtvis ingen bedövning. Vet du med dig att du är extra känslig kan vi diskutera det på konsultationen och vi kan rekommendera smärtstillande du kan köpa på apoteket.

Efter en botoxbehandling

Det krävs ingen återhämtning efter en estetisk botoxbehandling. Tvärtom kan du gå tillbaka till din vardag och du behöver inte sjukskriva dig. Du kan uppleva viss svullnad i området som du har behandlat och en del känner av en huvudvärk. Behandlingen är inte permanent, men det är vanligt att effekten sitter i längre ju oftare man behandlar området.

 • Fick du ett blåmärke? Det är helt normalt att det dyker upp ett litet blåmärke eller svullnad på området vi har behandlat. Det går bort relativt snabbt.

Bra att tänka på de första dagarna efter behandlingen

 • Massera inte det behandlade området
 • Undvik intensiv träning
 • Basta inte

När kommer effekten av botox?

Det kan ta ett par dagar innan du märker av skillnaden från din behandling. Det beror på att det aktiva ämnet måste börja samverka med det muskelområde som vi har injicerat i.

När ska du inte behandlas

Vi behandlar inte gravida eller ammande. Även du som lider av en muskelsjukdom av vissa typer, eller äter blodförtunnande medicin, bör undvika Botox. En del antibiotikakurer är det bra att ha ätit klart innan vi sätter igång en behandling, och vi väntar också ut eventuella infektioner som kan påverka området som ska injiceras.

Har det dykt upp funderingar? Kontakta oss på Inskinity så svarar vi på alla de frågor du kan tänkas ha kring en botoxbehandling.

Clear+Brilliant

Vad gör Clear+Brilliant?

 • Föryngrar huden
 • Behandlar acne
 • Slätar ut acneärr och andra typer av ärr
 • Jämnar ut och behandlar solskador, pigmentfläckar och åldersfläckar

Tack vare att Clear+Brilliant är en så pass mild behandling går den bra att använda på såväl mörk som ljus hud.

Så fungerar Clear+Brilliant

Clear+Brilliant är en speciellt anpassad laserbehandling som stimulerar kroppens kollagenbildning. Kollagenet är ett fiberprotein som finns i alla typ av stödjevävnader: ben, hud, senor och blodkärl. Hemligheten i kollagenet är dess struktur som skapar motståndskraft i vävnaden. Det är med andra ord kroppens eget skyddande protein, som gör att huden tål yttre påfrestningar och slitage. Genom hudbehandlingar uppmuntrar vi kroppen att producera nytt kollagen, och det gör vi genom att rensa bort gamla hudcellslager med Clear+Brilliant.

En Clear+Brilliant behandling bidrar till att jämna ut pigment, strama upp och ge huden elasticitet. Men det den också gör är att förbättra ton, öka lyster och förminska porer. Därför kan den användas på fet hy för att behandla acne. Tacksamt är också att den fungerar på alla hudtyper enligt Fitzpatricks skala.

Clear+Brilliant fungerar ungefär som microneedling. Genom att skapa tunna kanaler i huden bearbetas cellerna punktvis och djupgående.

Att tänka på inför behandling med Clear+Brilliant

När du bokar en tid för behandling hos oss får du först träffa en certifierad hudläkare eller hudterapeut. Genom en hudanalys kan vi sedan, tillsammans med dina önskemål och känslor, ta fram en individuellt anpassad behandlingsplan. För att uppnå det resultat du är ute efter kan du bli rekommenderad att kombinera behandlingen med någon annan teknik. Ofta brukar Clear+Brilliant laserbehandlingen underhålla en redan utförd laserbehandling av djupare slag.

Vi möter alltid medicinsk expertis med de estetiska önskemål som du kan tänkas ha.

Gör det ont?

Det brukar inte behövas smärtlindring till den här typen av behandling. Vet du med dig att du är extra känslig kan du ta ett par värktabletter någon timme innan behandlingen sätter igång. Alvedon och Panodil går bra, men undvik att äta medicin som innehåller acetylsalicylsyra. Det går också bra att smörja det område som ska behandlas med en lokalbedövande kräm som du hittar på apoteket.

Under behandlingen

Vi påbörjar behandlingen genom att applicera en lätt gel på behandlingsområdet. Det gör vi för att vår lasermaskin och din hud ska få så god optisk kontakt som möjligt. Du kommer även få ha på dig ett par skyddsglasögon så att inte ljuset från maskinen påverkar pigmenten i dina ögon.

Under behandlingen för vi vår lasermaskin genom ett prisma av glas och skapar kontrollerade ljusimpulser på din hud. Genom att bestämma våglängden på ljuset kan vi styra precis var vi vill att lasern ska söka sig.

Efter behandlingen

Har du ont om tid? Det är okej. Efter en laserbehandling med Clear+Brilliant kan du gå tillbaka till jobb och vardag. Återhämtningstiden är minimal och många väljer att göra behandlingen på lunchrasten: det tar nämligen inte mer än någon halvtimme att bli klar.

När bör jag undvika behandling

Du bör inte behandlas med Clear Brilliant vid följande tillstånd:

 • Är gravid eller ammar
 • Äter blodförtunnande medicin
 • Lider av vissa typer av hudåkommor

Har du fler frågor och funderingar är du varmt välkommen att boka en konsultation hos oss på Inskinity.

Vilken teknik används?

Trygg teknik hos oss

Vi samarbetar enbart med etablerade och kända företag. Vår medicinska utrustning kommer från Scanex Medical Systems och Derma Promedical. Allt är kliniskt testat och våra lasermaskiner kommer från företag som Ellipse, Fotona och Solta Medical. Läs mer om dem här: www.scanex.sewww.ellipse.comwww.fotona.com och www.solta.com/home.

Dermapen

Så fungerar en behandling med Dermapen

Dermapen har ett munstycke med sexton sterila mikronålar som skapar 1300 kanaler ner i huden på bara en sekund. Ju djupare kanal, desto kraftfullare behandling. Genom denna microneedling uppstår en kontrollerad skada som gör att kroppen vill reparera huden med naturligt kollagen. Med Dermapen kan vi behandla känsliga områden som hud vid ögon, näsa och mun, men även andra delar av kroppen. Dermapen är en effektiv behandlingsform. Dels stimuleras kroppens egen kollagenproduktion, dels tränger de aktiva ämnena ner på djupet. Effekten kan jämföras med resultatet av en fraktionerad laserbehandling, men återhämtningstiden är kortare.

Inför Dermapen behandling

Behandlingen inleds med noggrann rengöring av din hud. En Dermapen behandling utgör en komplett bearbetning av hela ditt ansikte och tar omkring trettio minuter. Nålarnas djup och hastighet anpassas utifrån varje enskild individ och önskad effekt.

Behandlingen avslutas med en kylande mask efterföljt av en vårdande kräm med lugnande effekt. Microneedling har en kort återhämtningstid och redan några dagar efter behandlingen kommer du uppleva ett förbättrat resultat i form av ökad lyster och förbättrad struktur. Huden förbättras upp till tolv månader efter behandlingen.

Efter genomförd Dermapen behandling kan du uppleva viss rodnad och svullnad. Det lägger sig normalt inom ett dygn, beroende på hur känslig hud du har och hur intensiv behandlingen har varit. Vid en djupgående behandling kan det ta upp till en vecka innan svullnaden lägger sig.

Under behandlingen

Behandlingen inleds med noggrann rengöring av din hud. En Dermapen behandling utgör en komplett bearbetning av hela ditt ansikte och tar omkring trettio minuter. Nålarnas djup och hastighet anpassas utifrån varje enskild individ och önskad effekt.

Behandlingen avslutas med en kylande mask efterföljt av en vårdande kräm med lugnande effekt. Microneedling har en kort återhämtningstid och redan några dagar efter behandlingen kommer du uppleva ett förbättrat resultat i form av ökad lyster och förbättrad struktur. Huden förbättras upp till tolv månader efter behandlingen. Efter genomförd Dermapen behandling kan du uppleva viss rodnad och svullnad. Det lägger sig normalt inom ett dygn, beroende på hur känslig hud du har och hur intensiv behandlingen har varit. Vid en djupgående behandling kan det ta upp till en vecka innan svullnaden lägger sig.

Efter behandlingen

Efter behandling är det viktigt att du följer våra rekommendationer för att ett optimalt resultat ska uppnås. När du kommer hem är det viktigt att vara noggrann med rengöring av din hud. För ett långvarigt och hållbart resultat rekommenderar vi att du använder hudvårdsprodukter som är individanpassade utifrån just din hudtyp.

Effekter och generella rekommendationer vid Dermapen behandling

Det är vanligt att du kan se resultat redan efter en omgång microneedling, men om du vill uppnå ett långvarigt resultat omfattar behandlingsförloppet ofta fler tillfällen. Hur många och hur djupgående behandlingar du behöver för att nå önskat resultat beror på dina unika förutsättningar. Nedan följer generella rekommendationer:

 • Lyster och uppfräschning: 1–2 behandlingar.
 • Hudföryngring: 4–6 behandlingar.
 • Utjämning av ärr: 6–8 behandlingar med 6–8 veckors mellanrum.

Microneedling har en kort återhämtningstid och redan några dagar efter behandlingen kommer du uppleva ett förbättrat resultat i form av ökad lyster och förbättrad struktur. Huden förbättras upp till tolv månader efter behandlingen. Efter genomförd Dermapen behandling kan du uppleva viss rodnad och svullnad. Det lägger sig normalt inom ett dygn, beroende på hur känslig hud du har och hur intensiv behandlingen har varit. Vid en djupgående behandling kan det ta upp till en vecka innan svullnaden lägger sig.

Viktigt att tänka på efter behandling med Dermapen

På grund av infektionsrisk bör du undvika att röra vid ansiktet. Avstå från make up, fysisk ansträngning och bastubad upp till två dygn efter behandlingen. Huden behöver tid att återhämta sig och stänga de mikrokanaler som öppnats. Den behandlade huden är känslig för sol och därför bör du även undvika solexponering direkt efter behandling. Tänk även på att byta örngott samma dag du utfört behandlingen.

Hur lång är återhämtningstiden?

Microneedling har en kort återhämtningstid och redan några dagar efter behandlingen kommer du uppleva ett förbättrat resultat i form av ökad lyster och förbättrad struktur. Huden förbättras upp till tolv månader efter behandlingen. Efter genomförd Dermapen behandling kan du uppleva viss rodnad och svullnad. Det lägger sig normalt inom ett dygn, beroende på hur känslig hud du har och hur intensiv behandlingen har varit. Vid en djupgående behandling kan det ta upp till en vecka innan svullnaden lägger sig.

Hur många behandlingar behövs?

Det är vanligt att se resultat redan efter en omgång microneedling, men om du vill uppnå ett långvarigt resultat omfattar behandlingsförloppet ofta fler tillfällen. Hur många och hur djupgående behandlingar du behöver för att nå önskat resultat, beror på din huds unika förutsättningar. Nedan följer generella rekommendationer:

 • Lyster och uppfräschning: 1–2 behandlingar.
 • Hudföryngring: 4–6 behandlingar.
 • Utjämning av ärr: 6–8 behandlingar med 6–8 veckors mellanrum.

Fillers

Vad är fillers?

Din kropp har ett eget, organiskt och förunderligt sätt att föryngra och skapa spänst i din hud. Förekomsten av sådana ämnen och funktioner varierar med DNA och yttre påfrestningar. Med åldern avtar föryngringsprocessen, och därför är det många som vänder sig till oss för att tillföra kroppen mer av dessa, även innan rynkor har börjat framträda.

Fillers är ett samlingsnamn för en rad olika injektionsbehandlingar som alltså är inspirerade av kroppens egna föryngringsmetoder. Ämnena som en injektionsbehandling består av förekommer i varierande grad i våra kroppar, även om de vi använder oss av är framställda syntetiskt. Två exempel på dessa ämnen är hyaluronsyra och kalciumhydroxylapatit.

Hyaluronsyra kan möta skiftande behov

Hyaluronsyra är ett vattenbaserat ämne som din kropp på egen hand kan bryta ner. Den binder vätska vilket gör att den lämpar sig mycket bra för djupgående återfuktning av huden, något som ger lyster, fyllighet och spänst till din hud.

Hyaluronsyra är den vanligaste ingrediensen i fillers, men förekommer i en rad olika varumärken och produkter med olika egenskaper och kan därför möta de mest skiftande behoven.

Inför en filler behandling

När du bokar tid hos oss kommer du få träffa en hudläkare eller hudterapeut. Tillsammans med våra experter och med dina önskemål som högsta prioritet, kommer vi lägga fram en behandlingsmetod och plan som är anpassad efter just ditt individuella behov. Vi utvärderar din hudtyp, ditt önskemål och vilka förutsättningar din kropp har för att ta emot behandlingen. Sedan tar vi fram den mest effektiva fillerbehandlingen anpassad efter just dig.

Så går behandlingen till

Själva behandlingen är mycket kortvarig och brukar ta mellan 15-45 minuter beroende på omfattning. Normalt upplever man ingen smärta men en del fillers innehåller lokalbedövande medel som lidocain. Vid behandling av fillers i läppar brukar vi ha på lite bedövningssalva.

Med en mycket tunn nål injicerar vi det fyllnadsmedel som vi gemensamt kommit fram till under konsultationen. Ämnet verkar endast lokalt i det område vi injicerar.

Efter behandlingen

Efter en behandling kan du återgå till din vardag. Många väljer till exempel att gå tillbaka till jobbet efter avslutad behandling. Det kan uppstå ett litet blåmärke eller svullnad vid själva platsen för injektionen som snart lägger sig.

Undvik sol, stark kyla, intensiv träning och bastubad de första dagarna efter din behandling. Vänta upp till sex timmar innan du lägger på makeup.

Uppnå optimal effekt av dina fillers

Ofta når man det bästa resultatet när man kombinerar en fillerbehandling med till exempel någon form av peeling, IPL eller injektioner med botulinumtoxin (som Botox). Hos oss på Inskinity kommer vi vara dig behjälplig med en individanpassad efterbehandling, och rekommenderar gärna krämer och serum anpassade efter din hudtyp.

Hur länge håller fillers?

Många frågar hur länge en fillerbehandling håller, och svaret är att det varierar beroende på vilken filler som har använts och vilket område du behandlat. Därför kan en fillerbehandling hålla i allt mellan tre månader och upp till två år.

Permanenta fillers?

Nej. Vi har valt att inte arbeta med permanenta fillers, eftersom vi våra behandlingar vilar på en omsorgsfullt studerad medicinsk grund. En permanent fillerbehandling kan ge oförutsedda resultat, vilket vi på Inskinity inte vill ge våra kunder.

Kan alla injiceras med fillers?

Fillers passar alla oavsett kön, ålder och hudfärg. Det finns dock en del personer som inte bör behandlas med fillers.

Vi behandlar inte dig som…

 • Är gravid eller ammande
 • Är allergisk mot lokalbedövande medel
 • Har benägenhet att bilda ärr
 • Äter blodförtunnande medicin
 • Är infekterad vid det planerade injektionsställe

Hudföryngring med PRP

Hur kan PRP förbättra din hudkvalitet?

Åldrande och anlag är bidragande faktorer, men stress och miljöpåverkan belastar också din hud. Trots att våra kroppar arbetar hårt för att motverka exempelvis skador från förhöjd exponering för solens strålar med reparationsmekanismer, blir den långsiktiga belastningen märkbar.

Dessutom avtar vår naturliga produktion av kollagen och hyaluronsyra i kroppen när vi åldras. Kollagen som är det vanligaste proteinet i människokroppen spelar en särskilt viktig roll för hudens struktur. Vår hud utgörs till stor del av kollagen, vars fibrer ger huden stadga och elasticitet. Dessutom lagrar kollagenfibrer stora mängder vatten och är därför avgörande för hudens volym. Kroppens naturliga kollagenproduktion börjar att avta i 25-årsåldern.

Resultatet är att din hud gradvis blir tunnare och förlorar sin elasticitet. De första rynkorna börjar synas. Studier har visat att PRP-metoden aktiverar nedbrytning av solskadade komponenter och stimulerar produktionen av kollagen och hyaluronsyra naturligt i kroppen. Resultatet är ökad elasticitet i huden och större hudvolym.

Många exempel från vår mottagning visar att individuellt anpassad cellterapi kan ge goda resultat vid individuella skillnader i hudåldrande.

Kan PRP även hjälpa vid håravfall?

Ärftlig hårförlust (androgen alopeci, AGA) leder till hårförlust i vissa områden på huvudet hos ungefär 80% av alla män och ungefär 50% av alla kvinnor.

Hos män uppträder AGA ofta tidigt, särskilt längs med hårfästet och kring hjässan. Kvinnor drabbas vanligtvis efter menopausen och AGA uppträder då längs mittbenan.

De koncentrerade tillväxtfaktorerna i PRP gör det möjligt att stimulera folliklarnas tillväxtfas igen.

IPL

Vad bör jag tänka på inför behandling?

När du bokar en konsultation hos oss på Inskinity kommer du att få träffa en av våra specialiserade hudläkare eller hudterapeuter. Med en professionell analys av din hudtyp i kombination med dina personliga preferenser kommer vi att lägga fram en anpassad behandlingsplan som är tänkt att fungera för just det du vill behandla. Det kan hända att hudläkaren bedömer att det du vill behandla behöver kompletteras med en kemisk peeling, eller att din hudtyp kommer reagera bättre på en behandling med Dermapen. Hos oss får du alltid möta vår medicinska expertis som tar hänsyn till dina estetiska önskemål.

För att IPL-behandlingens ljuspulser ska ha en bra verkan på din hud ska du tänka på att:

 • Undvika solbränna från sol, solarium och brun utan sol-produkter
 • Undvika alla former av exponering och medicinering som kan påverka hudens solkänslighet

Gör det ont?

Nej, men behandlingen känns. Många beskriver det som en gummisnodd som snärtas mot huden, och perioden efteråt kan kännas som efter en solig dag på stranden. Normalt behövs alltså ingen bedövning vid en IPL-behandling. Är du särskilt smärtkänslig? Ta ett par värktabletter med paracetamol (Alvedon eller Panodil) någon timme innan din behandling, eller smörj in huden med lokal bedövningskräm som du hittar på ditt apotek. Ät ingenting som innehåller acetylsalicylsyra.

Är IPL en trygg teknik?

Vi samarbetar enbart med etablerade företag som Scanex Medical Systems och Derma Promedical. De tekniska lösningar vi använder oss av är alltid kliniskt testade och väl beprövade. Vi använder laser och IPL-teknik från företag som Ellipse, Fotona och Solta Medical. Läs mer om deras produkter på www.scanex.se, www.ellipse.com, www.fotona.com och www.solta.com/home

Vad är skillnaden på IPL och laser?

IPL och laserbehandling har gemensamt att de bearbetar huden med ljuspulser. Skillnaden ligger i att laser arbetar djupgående, medan IPL ger andra möjligheter till att förbättra hudens ytskikt. Lider du av acne, pigmentförändringar eller rosacea? Då kommer du förmodligen bli rekommenderad en IPL-behandling. IPL kan påverka hudens struktur och ger synbara förbättringar, även om det ofta kräver att behandlingen upprepas några gånger för optimalt resultat.

Så fungerar det

Principen för IPL är inte komplicerad. Din kropp har nämligen ämnen i huden som kan absorbera ljus och omvandla det till värme. Dessa ämnen är hemoglobin (det ämne som färgar blodet rött), melanin (pigment i huden) och vatten. När vi ljusbehandlar din hud med IPL ser vi till att rikta behandlingen och stimulera det område som du önskar. Ljusbehandlingen sätter fart på produktionen av nya hudceller och det är just stimulansen av kroppens kollagenproduktion som skapar den där vitaliteten och spänsten som många drömmer om.

Hur lång tid tar IPL?

Behandlingen tar mellan 15-60 minuter beroende på vad som behandlas och hur stora områden som innefattas. Genom återbesök kan vi se hur din hud bearbetar behandlingen och kan därmed avgöra hur många upprepningar som behöver göras för att nå det resultat du är ute efter. Många är nöjda efter 1-2 gånger, medan andra upprepar behandlingen flera gånger.

Vilka får ut bäst effekt av IPL?

En IPL-behandling är mest effektiv på ljus och ej solbränd hud. Kontrasten mellan färgen på upptagningsämnena i huden är som störst vid detta tillstånd, och därför är IPL inte lika effektiv på mörkare hud. Mörk hudfärg är, till skillnad från vad många tror, mer känslig för den här typen av ljusbehandlingar eftersom den innehåller fler pigment. Ju fler pigment din hud har, desto större är risken för brännskador. Vi på Inskinity tar alltid detta i beaktning när vi analyserar din hud vid första konsultationstillfället. Många undrar om det finns fläckar på huden som inte alls bör behandlas. Fläckar som uppstått ska alltid undersökas av läkare för att ta reda på vad det är för fläck det handlar om.

Undvik IPL om du:

 • Är gravid
 • Solat intensivt eller använt brun utan sol-produkter
 • Äter blodförtunnande medicin eller medicin som gör huden ljuskänslig

Välkommen med dina frågor och funderingar till oss!

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Efter behandlingen kan huden svida lätt och bli svullen. Normalt behövs ingen eftervård, men många tycker det är skönt att lägga en kall kompress där det svider (ungefär som vid en lättare brännskada). Undvik därefter sol på det behandlade området i 30 dagar efter behandlingen. Kan du inte undvika det, se till att bära en solskyddsfaktor med SPF på minst 30. Många väljer att komplettera behandlingen med injektioner, peeling eller Dermapen. Det avgör du själv och du är alltid välkommen att rådfråga med oss.

Kemisk peeling

Vad kan behandlias med kemisk peeling?

Det finns mycket att behandla med en kemisk peeling, några exempel ser du nedan:

 • Reducerar dina ärr
 • Slätar ut dina rynkor och föryngrar huden
 • Bidrar till att strama upp din hud
 • Kurerar din acne och dina acneärr
 • Behandlar melasma, pigmentförändringar och solskador
 • Reducerar dina hudbristningar
 • Stimulerar hudens djupare lager

Har du ljus hy? Då passar kemisk peeling bra. Det finns många olika typer av syror vi kan använda oss av för att anpassa den mer specifikt efter om du har fet eller torr hy. Våra hudläkare och hudterapeuter är fokuserade på att skräddarsy behandlingen efter just dina önskemål och dina förutsättningar.

Kemisk peeling: Ytlig, medeldjup eller djup?

Hur fungerar kemisk peeling? Det är egentligen inte komplicerat. På samma sätt som den peeling du gör hemma rensar bort gamla hudlager, verkar kemisk peeling för att avlägsna gamla hudceller med de ojämnheter som skapats genom yttre påfrestningar. Skillnaden är att den kemiska peelingen vi utför verkar djupare in i hudens undre lager, medan den peelingen du utför hemma tar bort det allra översta.

Det finns både ytliga och djupare varianter av kemisk peeling. Den djupare varianten avlägsnar mer hud, vilket också innebär mer smärta och längre återhämtning. Å andra sidan ger den möjlighet till mer dramatiska och mer långvariga resultat. En ytlig variant av kemisk peeling är populärt att använda sig av för att bearbeta överhuden. Det är tillsammans med våra certifierade hudläkare och hudterapeuter som vi kommer fram till vilken typ av behandling som kommer fungera bäst för just dig.

Ytlig kemisk peeling: AHA och BHA

Kanske har du hört talas om AHA och BHA? Det är förkortningar för alfahydroxi- och bedahydroxisyror. Syrorna kommer från ämnen som finns i naturen. AHA-syran består till exempel av äppelsyra, glykolsyra och mjölksyra. BHA-syran består av salicylsyra, som ibland benämns som vitamin S eftersom den anses ha egenskaper som liknar antioxidanter. Gemensamt för AHA och BHA är att de bearbetar huden ytligt.

 • AHA-syra är vattenlöslig, binder fukt och fungerar exfolierande: perfekt för den med torr hy.
 • BHA-syra är fettlöslig och har anti-inflammatoriska egenskaper: rekommenderas för dig med fet hy och pormaskar.

En ytlig kemisk peeling fräschar upp huden och gör den mjuk och slät. Den kräver ingen återhämtningstid eller konvalescens. Många upplever den ytliga kemiska peelingen som smärtfri, även om det kan sticka till lite i huden och kännas ömt direkt efter behandlingen.

Medeldjup kemisk peeling: TCA

Vill du jämna ut din hudton, förbättra hudens struktur eller arbeta med föryngring av huden? Då brukar vi kunna rekommendera en medeldjup kemisk peeling. I en medeldjup kemisk peeling använder vi oss av en syra som heter triklorättiksyra: TCA. Beroende på vad som behandlas anpassar vi koncentrationen av syran och kan kombinera den med andra syror. En medeldjup kemisk peeling kan upplevas mer smärtsam än en ytlig. Det kan svida, sticka och ge en brännande känsla. Säg till, så kan läkaren ge dig smärtlindring.

Djup kemisk peeling: Fenolsyra

En djup kemisk peeling utför vi med hjälp av fenolsyra. Genom en kontrollerad frätskada tar den här peelingen bort hela hudytan som vi tillsammans kommit överens om ska bearbetas. När huden utsätts för behandlingen kommer den genast sätta igång med att reparera sig själv: på det sättet uppnår man det önskade resultatet. Nya hudceller tar plats och ersätter helt enkelt den gamla huden.

En djup kemisk peeling är, precis som ordet antyder, mycket djupgående och därför också effektiv. Här behandlas nämligen dermis, hudens mellersta hudlager. Det är olika hur djupt vi går med den kemiska peelingen, det beror på vilken typ av hud du har, vilka önskemål du har på resultatet och vad våra hudläkare och hudterapeuter rekommenderar i just ditt specifika fall.

Med en djup peeling behövs bara en enda behandling för att ge kraftfulla, långvariga resultat.

Inför en kemisk peeling

När du bokar en tid för kemisk peeling hos oss på Inskinity börjar vi alltid med en konsultation. Under detta möte gör vi en hudanalys, lyssnar till dina önskemål och funderingar och tar sedan fram en individuellt anpassad behandlingsplan. Beroende av vilket sorts peel du kommer att utföra träffar du en läkare, sköterska eller hudterapeut.

Kemisk peeling är olika syror

En kemisk peeling utförs med hjälp av noggrant utvalda syror. Genom att lösa upp det bindemedel som fäster cellerna vid varandra och i din hudyta, kan en peeling göra att nya, unga hudceller kan träda fram och ge lyster åt din hud. Beroende på vad det är du behandlar, vilken typ av hud du har och om du kombinerar behandlingen med något annat, kan vi på Inskinity hjälpa dig att nå fram till det resultat du är ute efter.

Efter behandlingen

Återhämtningstiden beror på om du har valt en djupverkande kemisk peeling eller en ytligare variant. Om du genomfört en djup peeling kommer din hud reagera med att flaga och klia. Det är tecken på att förnyelseprocessen av din hud har satt igång som den ska. Undvik att beröra det behandlade området och ta inte bort eventuella skorpor som dykt upp – de faller bort av sig själv allt eftersom huden läker. Vid onödig påfrestning av huden kan det skapas ärr från behandlingen, lyssna därför noga på de instruktioner som våra läkare och sköterskor ger dig vid behandlingen. Du kan alltid höra av dig efteråt om du har frågor eller vill att vi ska titta på något.

Några generella saker du kan tänka på efter en behandling:

Vi ger rekommendationer för hur du på bästa sätt ska återhämta dig efter en kemisk peeling hos oss, och anpassar våra rekommendationer efter din hudtyp och behandlingens grad. Vi kommer också kunna rekommendera olika hudvårdsprodukter som kan hjälpa dig att få ut ett optimalt resultat av din behandling, samt rekommendera behandlingar som går att kombinera med kemisk peeling.

 • Undvik sol, speciellt om du genomgått medeldjup eller djup kemisk peeling.
 • Du bör också undvika fysisk aktivitet, överdriven beröring och rakning på det behandlade området.

När kan du inte behandlas?

Vi utför inte kemisk peeling om du…

 • Är gravid eller ammar
 • Använder eller har nyligen använt Roaccutan eller behandlas med cellgifter eller strålning
 • Har anlag för ärr- eller keloidbildning och/eller munsår
 • Har mörk hy, eftersom risken för pigmentfläckar ökar med hudens nyans

Har du svår acne bör du avvakta med behandlingen tills dess att den är mindre aggressiv.

Laserbehandling

Hur fungerar en laserbehandling?

En laserbehandling bygger på en teknik där man skickar korta och specifikt riktade ljuspulser till ett visst område. Laser används inte bara inom hudvård utan går även bra att använda för att behandla synfel, spänningar i nacke och ansträngningsinkontinens – för att nämna några få. Det är med andra ord en mycket välbeprövad och erkänd metod som läkare över hela världen använder för att bota en rad olika åkommor och bekymmer.

Våra kroppar utsätts dagligen för belastningar som gör att huden successivt tappar sin vitalitet och spänst. Både sol, livsstil och föroreningar påverkar din hud, men rynkor och ojämnheter går att spåra ända in till ditt självaste DNA. Det är alltså inte alltid faktorer du själv kan påverka. En laserbehandling triggar igång kroppens kollagenproduktion och “uppmuntrar den” till att skapa nya hudceller som är friska och redo att stå emot dessa påfrestningar.

Vi använder bara trygg teknik

Hos oss arbetar legitimerade läkare och hudterapeuter. Vi samarbetar enbart med etablerade och kända företag som Scanex Medical Systems och Derma Promedical. Alla tekniska lösningar vi använder är strikt testade. De laser- och IPL-system vi använder oss av kommer från företag som Ellipse, Fotona och Solta Medical. Läs mer om deras produkter på www.scanex.sewww.ellipse.comwww.fotona.com och www.solta.com/home

Inför en laserbehandling

Hos Inskinity arbetar hudläkare och hudterapeuter sida vid sida. Därför är det självklart för oss att göra en medicinsk bedömning och analys av din hudtyp för att reda ut vilken form av laserbehandling som kommer motsvara den effekt du är ute efter när du kommer till oss. Vi vet att alla människor har olika preferenser, förutsättningar och hudtyper: alla dessa faktorer skapar en stabil grund på vilken vi sedan behandlar dig.

Hur du ska förbereda dig inför din laserbehandling varierar efter vilken typ av specifik bearbetning du ska genomföra. Gemensamt för alla behandlingar är att du inte ska utsätta huden för sol: en ljus hud är mer mottaglig för behandlingen än en bränd hud.

Bra att tänka på när du ska göra en behandling

En laserbehandling gör normalt sett inte ont, men den känns. Föreställ dig att någon snärtar en gummisnodd mot din hud i korta intervaller, så får du ett grepp om ungefär hur behandlingen kan upplevas. Vi brukar inte rekommendera smärtlindring, men vet du i förväg att du är en mycket smärtkänslig person kan du ta ett par Alvedon någon timme innan behandling. Ät ingenting som innehåller acetylsalicylsyra.

Efter laserbehandlingen

Beroende på behandlingens omfattning och intensitet kommer du få särskilda råd av oss för att effekten av behandlingen ska bli så bra som möjligt. Många som genomgår en fraktionerad laserbehandling brukar kunna gå till jobbet som vanligt efter att behandlingen är slutförd. Generellt krävs ingen eftervård, men det kan vara skönt att lägga en sval kompress mot huden för att lugna svullnad och rodnad. Många upplever också att huden känns betydligt känsligare under några dagar efter behandlingen, för att sedan märka att huden successivt återhämtar sig och börjar kännas mjukare och mer vital.

För optimal effekt av din laserbehandling

Många väljer att genomgå kompletterande behandlingar hos oss för att nå bästa effekt. En laserbehandling kan betraktas som ett djupgående underhåll av huden, och kan därför användas som ett komplement till andra behandlingar. Vi på Inskinity rekommenderar en helhetsbehandling av din hudtyp. Därför kan vi också hjälpa dig att hitta medicinska hudvårdsprodukter som passar just din hud perfekt.

Kan alla behandlas med laser?

Nej, vi behandlar exemelvis inte dig om du:

 • Är gravid
 • Solat intensivt eller använt brun utan sol-produkter
 • Äter blodförtunnande medicin eller medicin som gör huden ljuskänslig

Boka konsultation hos oss redan idag!

Mesoterapi

Så fungerar mesoterapi

Mesoterapi kommer från grekiskans meso, som betyder “mellan”, och therapeia som betyder behandling. Metoden går ut på att vi genom mikroinjektioner tillför hudens mellanskikt med verksamma, näringsrika substanser. Dessa substanser tar huden till sig och ger den nya förutsättningar att se ung och vital ut. De ämnen vi väljer ut till din “cocktail” beror på din hudtyp och vad det är du vill uppnå med behandlingen. Ofta är det ämnen som hyaluronsyra, antioxidanter, vitaminer, mineraler och enzymer som vi doserar individuellt.

Detta gör mesoterapi

 • Piggar upp trött och känslig hy
 • Slätar ut rynkor
 • Behandlar celluliter
 • Jämnar ut pigmentering
 • Förbättrar hudkvaliteten
 • Arbetar preventivt mot åldrande
 • Behandlar acne
 • Bearbetar hudbristningar
 • Kan användas mot håravfall

Genom mikroinjektioner kan vi förse hudens mellanlager med näringsrika ämnen som binder fukt och ökar din lyster. Stimulera kollagenet med mesoterapi och upptäck hur din hy börjar skimra igen.

Inför en mesoterapeutisk behandling

Innan vi sätter ihop en behandlingsplan för dig kommer du få träffa en hudläkare eller hudterapeut som gör en analys av din hud. Vi tittar på det område du vill behandla och lyssnar till dina önskemål och funderingar. Därefter anpassar vi behandlingsplanen individuellt efter hur vi bedömer att just din hudtyp kommer svara på mikroinjektionerna. Vi lyssnar alltid till dina önskemål och estetiska preferenser, och väger in dermatologisk expertis för att ge det bästa och mest trygga resultatet.

Under behandlingen

Innan vi påbörjar behandlingen kommer vi rengöra din hud noga. Under behandlingen använder vi oss av en mycket tunn nål som skapar mikrokanaler in till hudens mellersta lager, dermis. Den sammansättning av vitaminer och mineraler vi väljer att ge just din hud har vi tillsammans kommit fram till under vår konsultation.

Efter behandlingen

Huden kommer reagera med viss rodnad och en del kan också få små blåsor. Dessa försvinner dock efter en kort stund. Du kommer att se resultatet av din mesoterapi successivt uppenbara sig i form av ökad lyster och fukt, eftersom det tar en stund för huden att ta till sig och bearbeta de bioreviltalliserande ämnen vi har tillfört.

Går att kombinera med andra behandlingar

Mesoterapi går att kombinera med andra behandlingar vi erbjuder. Vill du ha ett starkare resultat som håller längre kan du prata med oss, så sätter vi ihop en plan för att nå fram till dit du önskar.

Passar behandlingen för alla?

Vi behandlar av säkerhetsskäl inte gravida eller ammande. Huden under graviditeten är mer känslig än annars, och därför har vi valt att låta våra patienter vänta med en behandling tills dess att graviditeten och amningen är klar. Vi behandlar inte heller dig som är allergisk mot lokalbedövande läkemedel eller om du har en benägenhet att bilda ärr (keloider). Har du en infektion vid området du vill behandla kommer vi också vänta ut den tills dess att området är friskt.

Ultherapy

Hur känns behandlingen?

När ultraljudsenergin tillförs kommer du att känna hur små mängder energi deponeras till exakta djup i huden, vilket indikerar att processen för kollagenuppbyggnad har påbörjats. Komfortnivån varierar från person till person, men känslan håller bara i sig så länge ultraljudsenergin tillförs. Din läkare kommer att vidta åtgärder för att göra upplevelsen så behaglig som möjligt, och de flesta patienterna lämnar mottagningen välmående och entusiastiska inför de kommande resultaten.

Hur fungerar Ultherapy?

En behandling med Ultherapy® stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion och ökar på så sätt hudens fasthet och elasticitet över tid. En behandling tar mellan 30-90 minuter beroende på hur stort område du vill behandla.

Ingen återhämtningstid behövs, du kan fortsätta med dina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

En unik scanningsfunktion gör att behandlaren kan se exakt var i huden man behandlar. Därför passar Ultherapy® till att effektivt lyfta och strama upp huden på flera ställen såsom hals, panna, käke, haka & bröst.

Behandlingen är kliniskt dokumenterad. Totalt har hittills genomförts 46 kliniska studier samt 30 referensgranskningar vilket är din garanti för att behandlingen ger de resultat du önskar.

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingens längd beror på vilket område som behandlas och på din individuella behandlingsplan. Ansikts- och halsprocedurer tar mellan 60–90 minuter, medan dekolletagebehandling tar ca 30 minuter.

När ser jag resultat?

Du kommer att se vissa initiatla effekter men resultaten sker succesivt under en period på 2–3 månader. Kroppen producerar ny tillväxt av kollagen och i takt med att kollagenproduktionen ökar kommer du att se din hud stramas upp.

När huden fortsätter att åldras kan framtida touch up-behandlingar bidra till att hålla jämna steg med den naturliga åldringsprocessen. För många patienter känns det tryggt att veta att det är vetenskapligt bevisat att Ultherapy ökar kollagenproduktionen i deras hud.

Finns några biverkningar?

Du kan komma att uppleva lite rodnad under några timmar efter proceduren. Det är inte ovanligt med lite lätt svullnad under några dagar, eller stickande/ömhet vid beröring under några veckor efter behandlingen, men dessa besvär är milda och övergående. Det kan även uppstå mindre vanliga biverkningar efter proceduren, ex. tillfälliga områden med blåmärken eller domningar som din läkare kommer att gå igenom med dig.

Hur länge håller mitt lyft?

För många patienter känns det tryggt att veta att det är vetenskapligt bevisat att Ultherapy ökar kollagenproduktionen i deras hud men när huden fortsätter att åldras kan framtida touch up-behandlingar bidra till att hålla jämna steg med den naturliga åldringsprocessen.

Belkyra

Så fungerar Belkyra

Belkyra är ett preparat som vi injicerar på det önskade området via en tunn nål. Substansen vi använder bygger på kroppens egen förmåga att bryta ner fetter med hjälp av gallsyror, och därför är behandlingen permanent. De fettceller som behandlingen har tagit bort, kommer alltså inte komma tillbaka.

När Belkyra injiceras i området under hakan kommer den aktiva substansen deoxicholsyra att bryta ner fettcellerna. De kommer tappa förmågan att lagra fett, och sedan kommer fettcellerna att försvinna på naturlig väg via kroppens vita blodkroppar.

Hur många behandlingar behövs?

En Belkyrabehandling är individuellt anpassad. Hur många behandlingar du behöver eller vill ha kommer vi gemensamt fram till under vår konsultation. Vi genomför aldrig mer än 6 behandlingar.

Inför behandlingen

Behandlingens längd beror på vilket område som behandlas och på din individuella behandlingsplan. AnsiktsÄr du osäker på om Belkyra är något för dig? Vi är legitimerade hudläkare och hudterapeuter och väger alltid in trygghet och bra resultat i alla våra behandlingar. Vi tar alltid fram en individanpassad plan som väger in medicinska aspekter tillsammans med dina estetiska önskemål. Hos oss får du alltid en personlig konsultation vid det första mötet där du kan lägga fram dina preferenser och om du har några funderingar. – och halsprocedurer tar mellan 60–90 minuter, medan dekolletagebehandling tar ca 30 minuter.

Så går behandlingen till

En Belkyrabehandling i hakan går relativt fort att utföra eftersom den inte kräver någon kirurgi. Du kan räkna med ungefär 15-30 minuter.

Innan behandlingen kommer vi markera ut området för att säkerställa en bra dos. Sedan kommer vi systematiskt gå igenom området med en mycket tunn nål som vi injicerar små doser av deoxicholsyra. På det här sättet ser vi till att träffa det överflödiga fettet som du vill bli av med i din haka. Även om behandlingen känns, så genomgår de flesta behandlingen utan någon smärtlindring: det känns ungefär som stickningar eller spänningar i huden. Vid behov kan vi bedöva området lokalt.

Efter en Belkyrabehandling

Efter behandlingen kan det kännas skönt att kyla området. Det tar några dagar för medlet att ha sin verkan på fettcellerna i huden. I några veckor kommer du se hakan successivt få en mer markerad profil. Slutgiltigt resultat brukar vara färdigt efter 6 veckor, och fettcellerna kommer inte komma tillbaka.

Vilka bör inte genomgå en Belkyrabehandling?

Vi behandlar inte gravida eller ammande. Lider du av sköldkörtelproblem, struma eller av någon allergi av ämnen som finns i Belkyra kommer vi inte heller att kunna behandla dig. Har du en infektion vid det område som ska behandlas kommer vi vänta till ett senare tillfälle då hakan är helt läkt.

Medicinsk botox

Så fungerar medicinsk botox

Medicinsk botox har använts inom sjukvården sedan 1950-talet. Det är en välbeprövad metod för att komma åt en rad olika problem med medicinsk bakgrund, snarare än estetisk. Botulinumtoxin, som är den aktiva ingrediensen i en botoxbehandling, fungerar muskelavslappnande. Det är först efter att botulinumtoxinets avslappnande egenskaper upptäckts inom medicinen, som man också tog upp den som ett sätt att komma åt exempelvis rynkor. Det är alltså först och främst en behandling som används inom sjukvården.

Med medicinsk botox kan vi begränsa signalerna mellan till exempel svettkörtlar och nervsystemet. Vi kan också använda botox för att bota tandgnisslingar och olika asymmetriska spänningar i kroppen som har uppstått efter ett sjukdomstillstånd.

Exempel på medicinska behandlingar med botox

Indikationerna som kan behandlas med Botox är många och växer ständigt. Några av indikationerna som vi behandlar på Inskinity är:

 • Överdrivna svettningar (hyperhidros)
 • Tandgnissling
 • Asymmetri i ansiktet till följd av exempelvis en borreliainfektion

Botox är en vetenskapligt beprövad metod som används över hela världen. Boka en konsultation för att se hur vi kan hjälpa dig med en injektion för ditt medicinska eller estetiska behov.

Hos Inskinity träffar du en hudläkare eller en sjuksköterska som är specialutbildad på Botoxbehandlingar.

Inför behandlingen

Vi bokar alltid in dig på en konsultation innan vi sätter ihop en behandlingsplan. Där får du träffa en hudläkare eller hudterapeut som kommer titta på just dig och ditt fall. Det gör vi för att säkerställa att det vi erbjuder dig är den bästa tänkbara behandlingen för just din kropp, dina förutsättningar och dina önskemål. Dosen på den mängd botulinumtoxin vi injicerar justeras helt efter vad det är vi behandlar.

Under behandlingen

Vi behandlar överdriven svettning även kallat hyperhidros med en medicinsk botoxbehandling. Det innebär att vi genom mycket små injektioner bearbetar de svettkörtlar som producerar för mycket svett. Behandlingen är snabbt genomförd och kräver ingen återhämtning. Efter besöket hos oss kan du återvända till din vardag som vanligt.

Svettbehandling med botox

En Belkyrabehandling i hakan går relativt fort att utföra eftersom den inte kräver någon kirurgi. Du kan räkna med ungefär 15-30 minuter.

Innan behandlingen kommer vi markera ut området för att säkerställa en bra dos. Sedan kommer vi systematiskt gå igenom området med en mycket tunn nål som vi injicerar små doser av deoxicholsyra. På det här sättet ser vi till att träffa det överflödiga fettet som du vill bli av med i din haka. Även om behandlingen känns, så genomgår de flesta behandlingen utan någon smärtlindring: det känns ungefär som stickningar eller spänningar i huden. Vid behov kan vi bedöva området lokalt.

Efter medicinsk botox

En första injektion brukar ta några dagar innan resultatet successivt uppenbarar sig. Eftersom kroppen kan bryta ner botulinumtoxin kommer du behöva upprepa behandlingen med jämna mellanrum: detta är något du och din hudläkare kommer diskutera tillsammans. Det är inte ovanligt att behandlingen sitter i längre efter att man behandlat området ett par gånger.

En botoxbehandling mot svett, tandgnisslingar eller liknande kan göras för att sedan kunna återgå till vardagen. Du behöver alltså ingen konvalescens och behandlingens verkningar brukar märkas efter ett par dagar efter behandlingen. Kroppen kan reagera med ett lokalt blåmärke eller svullnad, vilket snart brukar lägga sig.

De närmsta dagarna efter behandlingen bör du undvika:

 • Att massera det behandlade området för att undvika att toxinet sprids ut lokalt
 • Bastubad och intensiv träning

Passar medicinsk botox alla?

Vi behandlar inte dig som:

 • Är gravid eller ammar
 • Lider av någon muskelsjukdom
 • Tar blodförtunnande medicin

Har du en tillfällig infektion på det avsedda området kommer vi också vänta ut infektionen tills dess att huden där är återställd.

Har du frågor? Kontakta oss på Inskinity så besvarar vi dem.

Sklerosering

Vad innebär sklerosering?

Medicinsk botox har använts inom sjukvården sedan 1950-talet. Det är en välbeprövad metod för att komma åt en rad olika problem med medicinsk bakgrund, snarare än estetisk. Botulinumtoxin, som är den aktiva ingrediensen i en botoxbehandling, fungerar muskelavslappnande. Det är först efter att botulinumtoxinets avslappnande egenskaper upptäckts inom medicinen, som man också tog upp den som ett sätt att komma åt exempelvis rynkor. Det är alltså först och främst en behandling som används inom sjukvården.

Med medicinsk botox kan vi begränsa signalerna mellan till exempel svettkörtlar och nervsystemet. Vi kan också använda botox för att bota tandgnisslingar och olika asymmetriska spänningar i kroppen som har uppstått efter ett sjukdomstillstånd.

Varför sklerosering?

Sklerosering är en erkänd metod som inte kräver kirurgi. Det är kort behandlingstid på ca 30min per behandlingstillfälle och behandlingen är mycket uppskattad för sina goda reslutat.

Vi inte behandlar alla blodkärl på en och samma gång, så räkna att du kommer behöva ett par återbesök innan alla blodkärlen är behandlade.

Vad bör jag tänka på inför behandling?

När du bokar tid hos oss kommer vi först att träffas på en individuell konsultation. En hudläkare eller hudterapeut kommer titta på dina besvär och bedöma om din kropp kommer svara bra på behandlingen eller inte. Vi kommer också kunna rekommendera dig eventuella kompletterande behandlingar som går bra att kombinera med en sklerosering.

Att tänka på innan behandling

 • Undvik brun-utan-sol produkter och exponering av solljus innan behandlingen. Ju större kontrast det är mellan ådernäten och din hud, desto bättre kan vi urskilja kärlen.
 • Avstå från att raka de ställen på kroppen som ska behandlas.

Mer om behandlingen

För att kärlen ska vara väl fyllda brukar vi rekommendera att du står upp under behandlingen. Med hjälp av en mycket tunn nål kommer vi injicera det läkemedel som “retar” väggarna i de blodkärl vi väljer ut. Det som händer är att blodet därmed väljer nya vägar att färdas genom. Kroppen kommer absorbera de slutna blodkärlen med hjälp av vita blodkroppar, och ådernäten försvinner. Själva injektionen är inte smärtsam, även om många kan uppleva en svidande känsla under behandlingen.

Behandlingen går relativt fort att genomföra men kräver återbesök för att vi ska kunna bearbeta hela området. I enstaka fall räcker det med en behandling, men många använder sklerosering som en underhållsbehandling av ådernäten eftersom det kan dyka upp nya.

För optimal effekt

Det är inte ovanligt att blodkärlen framträder tydligare efter sklerosering. Först reagerar kärlen med att bli röda för att sedan övergå till blått. Efter några veckor kommer de successivt mattas av och förslutas helt. För att behandlingen ska ge ett lyckat resultat brukar vi rekommendera att du bär kompressionsstrumpor, eller så kallade stödstrumpor. Det gör vi för att dessa strumpor effektivt hjälper till att pressa samman kärlen. Vi kan också komma med rekommendationer för hur du på bästa sätt kan undvika att det dyker upp nya synliga blodkärl.

När kan jag inte behandlas?

 • Är gravid eller ammar
 • Är allergisk mot lokalbedövningsmedel
 • Äter blodförtunnande medicin

Undvik antiinflammatoriska läkemedel ett par dagar innan behandlingen.

Har det dykt upp några funderingar? Kontakta oss på Inskinity så svarar vi på dina frågor!

Naturlig hårtillväxt-PRP

Så går PRP-behandlingen till

Blodet innehåller små komponenter av cellbevarande funktioner, och det är dessa vi vill åt när vi gör en “vampyrbehandling”. Vi lånar en liten mängd blod från en av dina vener, och genom en liten centrifug kan vi separera dessa komponenter med förnyande egenskaper. Det är en okomplicerad metod som många föredrar på grund av att den är helt naturlig och bygger på din egen kropps föryngringsprocess.

Ärftlig hårförlust eller AGA

Alla kön kan drabbas av ärftlig hårförlust, eller androgen alopeci (AGA). Ofta uppträder det tidigare hos män medan kvinnor oftare drabbas kring klimakteriet. AGA vandrar ofta längs med hårfästet, kring hjässan eller i mittbenan. En PRP-behandling stimulerar tillväxten av hår igen, så att du slipper göra en hårtransplantation.

Inför en PRP behandling

Innan vi sätter igång med en behandling så får du träffa en hudläkare eller hudterapeut som lyssnar till dina önskemål. Därefter gör vi en hudanalys där vi på medicinsk väg kan avgöra om din kropp kommer svara bra på behandlingen. För oss är det viktigt att göra en individuell analys av dina förutsättningar: det är på det sättet vi säkerställer att du får en behandlingsplan som är helt anpassad efter just dig och din kropp.

Gör det ont?

En PRP-behandling är inte smärtsam.

Efter behandlingen

Behandlingen kräver ingen återhämtningstid.

Passar inte för

Vi behandlar inte gravida eller ammande.